LUMEA MARE

25 Martie – Ziua Greciei

La multi ani Grecia!

Astazi, 25 Martie, este ziua nationala a Greciei. Vecinii de la sud sarbatoresc aniversarea Razboiului de independenta, cunoscut si ca Revolutia din 1821, revolutie care a durat noua ani si a dus intr-un final la crearea statului modern elen, independent si liber. Cu o istorie moderna zbuciumata si plina de conflicte, cu o istorie antica superba care a dus la crearea unor civilizatii care au influentat omenirea, grecii sunt printre cele mai vechi si importante popoare ale lumii.

In istorie, romanii si grecii au fost prin prisma vecinatatii si a spiritului negustoresc grec extrem de apropiati. Comunitati elene traiesc si acum in Romania si multi romani isi duc viata in Grecia. Apropieri ca in secolul al-XIX-lea cand a fost apogeul relatiilor.

Astazi, Grecia, dincolo de problemele economice este raiul turistic cautat de turistii din toata lumea. Cu apele sale albastre, plajele celebre, atractiile si obiectivele turistice unice, cu capitala Atena plina de viata si de culoare atrage anuala milioane de turisti dintre care multi sunt romani.

Nu exista an sa nu ajungem undeva in Grecia. Anul acesta va fi Loutrakis, Santorini si Atena din nou. Nu te poti satura de aceasta tara si iti trebuiesc doua vieti ca sa vezi tot ce iti poate oferi. Spiritul ospitalier al grecilor, felul lor de a fi cald si vesel sunt lucruri care te atrag si te cheama din nou.

Le uram La Multi Ani tuturor celor care au o cat de mica legatura cu Grecia si tuturor celor care o iubesc!

La multi ani Grecia!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *