Romanii care merg in Spania au nevoie de test Covid PCR

Pentru cine mai merge in Spania…

Fie ca va gandeati sa trageti o fuga pana in Spania in perioada urmatoare ( ceea ce e greu de crezut ) , fie ca mergeti la munca sau la rude , trebuie sa luati in calcul faptul ca nu puteti sa mai intrati in Spania decat cu un test PCR facut cu maxim 72 h inainte de plecare.

Iubesc Spania si chiar anul trecut pe vremea asta plecam intr-un proiect in Castellon de unde am adus povesti frumoase despre romanii stabiliti acolo. Am fost si am vizitat si Peniscola cu castelul celebru, am intalnit oameni frumosi, spanioli si romani care se aveau ca fratii. Romani stabiliti acolo de 20-30 de ani care vorbeau foarte frumos de Spania, de a doua lor casa. In anii trecuti am fost in multe locuri din Spania si mai sunt multe pe care inca nu am apucat ca sa le vad dar intentionam in perioada urmatoare. Sper ca anul viitor sa ajung prin Sevilla. Imi pare foarte rau ca spaniolii au fost atat de afectati de pandemie pentru ca sunt popor cald si primitor.

În 30 octombrie, Spania a anunțat o măsură dură, cu restricții aplicabile pe întreg teritoriul – stare de urgență valabilă până în 9 mai 2021.

Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.

Ba chiar Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat luni Palatul Regal.

O persoană cu care a fost în contact ieri a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19”, a indicat Palatul într-un comunicat. „În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a adăugat Palatul, precizând că toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă. Regina Letizia şi copiii cuplului regal, Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia, „îşi vor putea continua activităţile în mod normal”, a precizat Palatul. Deci boala nu ocoleste pe nimeni!

Deci daca totusi plecati, va trebuie obligatoriu test.

Toti romanii care călătoresc spre Regatul Spaniei trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es. Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiții, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

Probabil, cand pandemia va scadea in intensitate si vom reincepe timid sa calatorim, acest proces va fi universal valabil. Vom avea nevoie de el asa cum avem de nevoie de un act de identitate. O sa ne adaptam si la asta si tot vom calatori…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.