LUMEA MARE

Rhodos

Insula Rhodos

    Iti amintești de istoria antica studiata în scoală? De cele șapte minuni ale lumii antice? Una dintre ele fiind Colosul din Rhodos…o statuie monumentala ce străjuia intrarea în port. A căzut de la un cutremur in antichitate dar insula nu a dispărut ca Atlantida si a devenit principalul cuvânt cautat de romani pe Google pentru vacante în Grecia.

   Rhodos este o insulă renumită nu numai  datorită colosului ce îi poartă numele ci și plajelor întinse cu a lor mare albastră ce te fac să visezi. Însă nu aici se oprește toată magia insulei. Încă mai ai locuri neexplorate de vizitat și oportunitati de a fi uimit.

  Pentru ca ești în Grecia, vremea nu va fi un impediment sub nicio formă, Rhodos bucurându-se de mai bine de 300 de zile însorite pe an. Dealtfel, vacantele încep aici din mai și se sfârșesc undeva prin octombrie când încă lumea merge la plaja…

   Ca o primă oprire, poți să alegi orașul antic Ialysos. Este unul dintre cele trei vechi așezări de pe insulă cu rămășite ale ocupării datând din mileniul 3. Majoritatea clădirilor care au rezistat timpului se găsesc pe dealul Filerimos, cunoscut la început drept Achaia.  Urmează un loc cu adevărat impresionant denumit Cele 7 izvoare. Mirosul puternic de pin, podețe din lemn vechi care te poartă de pe un mal pe altul și o mulțime de labirinturi ce duc la baza izvoarelor. Situat la 30Km de orașul Rhodos, acest loc te va încânta cu siguranță. Poți chiar să alegi să mergi printr-un tunel străbătut de un șir de apă lung de 186 de metri prin care ajungi la zona principală. Nu este recomandat însă dacă ești claustrofob.

    Acropolele reprezintă o altă zonă de interes mare. Cu fortificații construite de către cruciați încă din secolul al XIV-lea, zidurile rămase în picioare după perioada bizantină impresionează prin structura lor. Întregi armate au încercat să cucerească acest punct strategic, însă au dat greș. O lecție de istorie foarte impresionantă. După toate aceste vizite poți să te relaxezi în vechiul oraș Rhodos, unde se găsesc o mulțime de restaurante cu specific culinar grecesc. Peștele proaspăt prins și gătit are o savoare puternică care îți va încânta papilele gustative. Odată ajuns aici nu poți rata celebrul colos din Rhodos care nu degeaba a primit titlul de minune a lumii. Construită în principal drep dovadă a măreției grecilor, statuia a suferit două refaceri. Legenda spune ca atunci când i s-a arătat un defect al statuii, sculptorul Chares s-a sinucis.

     Insule împădurite cu pini, insulițe ce răsar din mare, insulițele pitorești! Resorturi turistice suspendate în vai acoperite de verde ce coboară în lagune undeva la malul Marii Egee… sau Mediterana, nici geografii nu știu prea bine… INSULA de VIS!

rodos

Indiferent de ce vrei să faci sau tipul de personalitate pe care îl ai, Rhodos te va impresiona cu siguranță. Un loc plin de istorie care și acum păstrează spiritul autentic grecesc ce a stat la baza uneia dintre cele mai importante popoare din istorie. Rhodos, unde normalul este mai mult decât extraordinar.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *