EVENIMENTE

TRUPA COLDPLAY A SUSȚINUT DOUĂ SHOW-URI MEMORABILE PE ARENA NAȚIONALĂ DIN BUCUREȘTI

TRUPA COLDPLAY A SUSȚINUT DOUĂ SHOW-URI MEMORABILE PE ARENA NAȚIONALĂ DIN BUCUREȘTI

COLDPLAY a susținut miercuri și joi seară (12 și 13 iunie), pe Arena Națională, două concerte record – marcând cel mai rapid sell-out din istoria muzicii live din România. Evenimentele, organizate de Emagic și Live Nation, fac parte din Music Of The Spheres World Tour și au adunat, în cele două zile, peste 100 mii de fani.

Trupa britanică Coldplay, pentru prima oară în România, a avut un mesaj sincer pentru fanii care s-au adunat într-un număr atât mare pe Arena Națională: ‘’Thank you for waiting for us for 25 years!’’

Publicul a răspuns entuziast, cântând și dansând la unison, bucurându-se de fiecare moment unic pe care trupa din Londra reușește să-l creeze la fiecare concert din turneu.

Fanii din România, dar și din țări precum Bulgaria, Marea Britanie, Israel, Spania sau Germania, au fost prezenți atât miercuri, cât și joi, pentru cele două concerte ale trupei. De la mii de kilometri depărtare, aceștia s-au prezentat la porțile Arenei Naționale încă de la ora 12:00, la intrarea din Maior Coravu, nerăbdători să-și vadă trupa preferată.

Coldplay
Coldplay, Arena Nationala, 12 iunie 2024

Ambele seri au debutat cu concertele invitaților speciali ale celor două evenimente de la București: Emaa (RO) și Maisie Peters (UK), care au pregătit atmosfera corespunzător pentru fiecare dintre cele două seri magice.

Coldplay a urcat pe scenă în jurul orei 20:45, debutând cu gestul tradițional al sărutului scenei pe care Chris Martin îl face înaintea fiecărui concert din turneu și au fost întâmpinați de valuri de urale și aplauze din partea publicului entuziast de pe Arena Națională.  Prima piesă din setlistul trupei a fost Higher Power, un început perfect pentru a energiza întreg publicul, continuând cu Adventure of a Lifetime, piesă care a amplificat și mai mult atmosfera.

Coldplay
Coldplay, Arena Nationala, 12 iunie 2024

În setlistul trupei și-a făcut loc și piesa Lost, care nu a mai fost cântată într-un concert din 2009, și care și-a făcut debutul în acest turneu chiar pe Arena Națională. Pentru acest moment, Chris Martin a invitat alături de el pe scenă o tânără din public care-și aniversa ziua de naștere.

Coldplay păstrează o tradiție de a invita un artist local să li se alăture pe scenă pentru momente artistice speciale în fiecare concert din turneu. La cele două concerte din România, Chris Martin si-a dorit sa colaboreze cu Vlad Babașă (Babasha), un tânăr artist de 22 de ani, originar din Bacău, pe care l-a descoperit pe platformele de streaming, unde este foarte apreciat.

Miercuri seară, Chris Martin l-a introdus pe Babasha menționând că este un artist nou, tânăr, și-și dorește ca publicul să-și deschidă mințile și inimile pentru ceea ce urmează. Dacă în prima seară, întâlnirea  neașteptată dintre cele două culturi nu a fost primită bine de o parte a publicului, joi seară, solistul Coldplay a pregătit din timp publicul pentru o reacție pozitivă.

Și ieri am cântat aici, este primul nostru concert în România și s-au întâmplat niște lucruri interesante… la început m-am simțit șocat, trist și cumva vinovat crezând că am făcut ceva rău […] călătorim în toată lumea și s-ar putea să nu înțelegem prin ce ați trecut voi și cultura voastră, dar un lucru știu sigur și anume că iubim toți oamenii în mod egal, inclusiv pe toți românii; ziua de ieri a fost atât de frumoasă pentru noi și ne-am dat seama că puteți face orice doriți și vă vom iubi în continuare și ne vom dori în continuare să ne întoarcem în România pentru că vă iubim… Dacă ar fi să schimbăm un lucru… ieri, unii oameni au huiduit… știți voi… „booooo”…  și asta nu a fost chiar bine, așa că aș vrea ca acum, pentru cinci secunde, să huiduiti mai bine și mai tare decât ieri!” i-a îndemnat Chris Martin pe spectatori. Vizibil amuzat, publicul s-a conformat, iar la încheierea celor cinci secunde de huiduieli, solistul le-a mulțumit – “Da, asta e o huiduială corespunzătoare! Mulțumim, e cea mai bună huiduială pe care am primit-o! Iar dacă simțiți să huiduiti din nou, este în regulă, pentru că vă iubim”.

În aceeași seară, înainte de a-l invita pe scenă pe Vlad Babașa, Chris Martin a făcut următorul anunț: “După această melodie, vom cânta o manea pentru 3 minute. Cui nu îi place poate să meargă la baie, poate să le dea un mesaj prietenilor, dar să păstreze o atmosferă de pace și iubire’’. La finalul acestui moment, care a fost primit cu aplauze și chiar și cu mișcări de dans, Chris a apreciat reacția publicului spunând: ‘’Sunt așa de mândru de voi! Voi sunteți cei mai buni oameni. Sunt așa de recunoscător, oameni frumoși!’’

Pentru cel de-al doilea show, din publicul care s-a bucurat de accesul early entry și a văzut tot concertul foarte aproape de scenă, Chris a ales trei fani care să-l însoțească într-un moment emoționant pe piesa Everglow. Unul dintre cei care a avut ocazia să stea la pian lângă celebrul vocalist, a ales să comemoreze cele 65 de persoane care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv.

Cele două concerte Coldplay au fost primele două concerte majore din România care au avut un rider de sustenabilitate, în care au fost subliniate solicitările și recomandările de protejare a mediului înconjurător și reducere a amprentei de carbon. Și totodată, acestea au fost și primele două concerte din România care au reușit să implementeze măsuri de sustenabilitate de o asemenea amploare. Angajamentul și cerințele în materie de sustenabilitate au implicat până la 2000 membri ai personalului. De la echipa din culise, la logistică și comunicare, fiecare dintre ei jucând un rol important.

Coldplay a încheiat ambele show-uri cu piesa Biutyful captând esența și emoția celor două seri memorabile de la Arena Națională din București. Lumini, brățări luminoase, baloane, confetti și amintiri care vor rămâne pentru totdeauna în inimile celor care au așteptat, la rândul lor, 25 ani de pentru a se putea bucura de prezența uneia dintre cele mai populare trupe ale momentului la ei acasă. Două seri de magie care au bucurat peste 100 mii de fani din întreaga lume.

Evenimentul a fost organizat de Emagic și Live Nation, Powered by BCR & Mastercard.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.