LUMEA MARE

Pasion Global Aduce Magia Flamenco în Santa Cruz: Istorie, Artă și Pasiune

Flamenco în Santa Cruz: Un Spectacol Vibrant de la Pasion Global

Cu nenumarate genuri sau subgenuri, flamenco este dans, armonie, chitara, batai din palme, un fel de step cu picioarele, gesturi exagerate din corp. O chitara simpla, o voce, un dansator sau doi sau mai multi si energie. Toate sentimentele omenesti posibile sunt transmise celor care privesc prin flamenco. Este mai mult decât un simplu dans; este o expresie vibrantă a istoriei, emoțiilor și spiritului spaniol. In Sevilla exista chiar si un muzeu dedicat flamenco.

Flamenco își are rădăcinile în sudul Spaniei, în regiunea Andaluzia, și a evoluat de-a lungul secolelor printr-o sinteză de culturi diverse, incluzând influențe maure, evreiești și gitane. Născut din suferințele și bucuriile poporului, flamenco este o artă profundă care combină dansul, muzica și cântecul într-o performanță emoționantă. Fiecare mișcare și fiecare notă muzicală spun o poveste de pasiune și durere, fericire și tristețe.

Fotografías Flamenco

Artistii de flamenco dedică ani de antrenament și perseverență pentru a perfecționa această artă complexă. În spatele fiecărui spectacol stau ore nesfârșite de repetiții, durere fizică și devotament. Flamenco necesită nu doar tehnică, ci și o conexiune emoțională profundă cu muzica și publicul. Dansatorii își folosesc întreaga ființă pentru a transmite emoțiile intense, iar această dăruire se vede în fiecare mișcare, fiecare gest.

Costumele Colorate

Costumele de flamenco sunt o parte esențială a spectacolului, adăugând culoare și dramatism. Femeile poartă rochii lungi, adesea împodobite cu volane și dantelă, în culori vii precum roșu, negru și albastru. Bărbații poartă costume elegante, adesea în tonuri închise, care subliniază mișcările puternice și grațioase. Fiecare costum este ales cu grijă pentru a completa și accentua expresia artistică a dansatorului.

Muzica: Chitara, Voce și Palme

Muzica flamenco este o combinație complexă de chitara spaniolă, voce și ritmuri create prin bătaia palmelor (cunoscută sub numele de “palmas”). Chitara flamenco, cu acordurile sale rapide și precise, stabilește ritmul și energia dansului. Cântărețul (cantaor) aduce o profunzime emoțională deosebită, interpretând versuri pline de semnificație și sentiment. Palmașii adaugă un ritm suplimentar, accentuând momentele de intensitate și creând o simbioză perfectă între dans, muzică și cântec.

Flamenco Pasion la sala Timanfaya din Santa Cruz.

flamenco

Pasion Global vă invită la un spectacol unic de flamenco în Santa Cruz, o ocazie rară de a experimenta autenticitatea și pasiunea unei tradiții culturale spaniole de neegalat. Într-un cadru intim și plin de emoție, veți fi martorii unei demonstrații autentice de flamenco, unde coregrafia impresionantă se îmbină armonios cu momentele solo pline de intensitate. Nu este un show grandios ci unul plin de intensitate in care artistii reușesc să capteze atenția publicului prin mișcările lor grațioase și expresive, transmițând emoții puternice prin fiecare pas și gest.

Alături de cei care danseaza, doi muzicieni desăvârșiți completează tabloul flamenco. Un chitarist virtuoz, ale cărui acorduri precise și pasionale dau ritmul spectacolului, și un cântăreț (cantaor) cu o voce profundă și plină de sentiment, care adaugă o dimensiune emoțională aparte fiecărei interpretări. Împreună, acești artiști creează o atmosferă captivantă, reușind să transporte publicul în inima culturii spaniole.

Spectacolul este structurat pentru a oferi atât momente de coregrafie colectivă, cât și momente solo care evidențiază talentul individual al fiecărui artist. Coregrafiile în grup sunt sincronizate perfect, reflectând coeziunea și chimia dintre dansatori. Fiecare mișcare este calculată pentru a aduce un plus de spectaculozitate și energie, făcând publicul să simtă intensitatea și dinamismul dansului flamenco. Iar in momentele solo, fiecare dansator își exprimă propria poveste și emoție prin dans, oferind o perspectivă unică asupra artei flamenco. Aceste momente intime permit fiecărui artist să strălucească, evidențiindu-și măiestria și dăruirea pentru această formă de artă.

Am stat de vorba, dupa spectacol cu Eva M Rodriguez, director artistic si solista in Pasion Global. O dansatoare de flamenco extraordinara ce ne-a impartasit cateva ganduri pe care sa vi le transmitem tuturor.

Eva Rodriguez

Dansez de la 10 ani si am urmat diferite scoli private de flamenco pana la terminarea Conservatorului. Pentru mine,  fiecare melodie, fiecare gen semnifica ceva dar preferatul meu este pena, care vorbeste despre durere, suferinta si prin care te poti exprima cel mai intens. Aici se transpune cel mai bine emotia din timpul dansului! In fiecare zi trebuie sa te antrenezi, sa practici, sa iti dezvolti tehnica, in fiecare zi este ceva nou de invatat. Orele dedicate flamenco sunt zilnice si pot fi 3 sau 5. Prefer spectacolele intime, unde poti sa improvizezi si sa arati cine esti cu adevarat. Da, se improvizeaza uneori dar doar la solo si nu la coregrafiile comune unde totul trebuie sa fie simultan. Lumea flamenco este uriasa dar printre preferintele mele se numara La Lupi din Malaga, Beatriz Morales sau Jesus Carmona. Oameni talentati si devotati flamenco. Avem planuri mari pentru viitorul Pasion Global. Ne dorim sa improspatam acest show cu costume si coregrafii noi dar lucram si pentru un turneu al trupei in Italia in viitorul apropiat. Ce este cel mai important la un artist flamenco? Originalitate, tehnica si carisma! Danseaza in fiecare zi ca si cum ar fi ultima zi si totul o sa fie perfect! Va salut si va imbratisez pe toti cei din Romania si va astept in Tenerife la flamenco.”

Spectacolul Flamenco Pasion se desfasoara saptamanal la sala Timanfaya din Santa Cruz iar biletele pot fi cumparate atat de la casa de bilete cat si online.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.