LUMEA MARE

Paradoxul pensiunilor pline in pandemie

Este un fenomen relativ ușor de explicat!

In plina pandemie, in plina văicăreala a tuturor celor din HORECA, daca dai un search pe pensiunile din Romania, sunt pline!

Turismul din orașe s-a prăbușit, este clar ca orașele sunt goale indiferent ca se numesc Sibiu, București sau Oradea. Nu discutam de turiști străini, pentru ca nici nu intra in discuție, ci de cei de acasă. Atâta timp cat aproape nu exista oraș fără masuri in care ‘se sta in case/totul e închis” nici nu vom putea discuta despre asta.

Dar pensiunile din locurile nu atât de aglomerate sunt pline! Iar daca te uiți la rezervările pentru vacanta de 1 Mai/Paste la mare sau la munte sau in Delta…va invit sa căutați si va veți 1lamuri. Plin tot ce e deschis.

Cu cluburi, fără cluburi, restaurante deschise sau închise nici nu mai contează. Lumea vrea sa plece de acasă si asta e singura alternativa! Si caută pensiuni departe de lume, sau măcar in locuri mai puțin populate de unde sa poată pleca in mici excursii, locuri unde se simt in siguranța, locuri unde se pot relaxa fără avalanșa de “covid” din fiecare clipa a vieții noastre.

O sa urmeze o vara in care toata lumea își va dori sa meargă undeva! Litoralul va fi arhiplin ( aduceti-va aminte de anul trecut – fără vaccin disponibil! ) , Delta deja se rezerva alert asa ca daca va gândiți la o vacanta acolo ați face bine sa va grăbiți, muntele are farmec si iarna dar si vara așa ca nu vor exista multe locuri libere.

Pe o piața atât de instabila cum a devenit cea a turismului, pensiunile pline dau tonul vacantelor din 2021. Va fi greu de plecat in străinătate, așa ca fenomenul va continua in Romania. Un rău ce se va dovedi un lucru bun pentru cei ce detin locații in locuri retrase sau pe litoral.

Nu va faceți iluzii, preturile vor creste, chiar daca au dispărut voucherele de vacanta! 

Este al doilea an de pandemie si ultimul in care Romania o sa își tragă partea leului. Grecia, Turcia si Bulgaria nu vor mai avea importanta din 2019 chiar daca vor exista doritori de turism acolo, Europa de vest o sa rămână aproape inaccesibila așa ca turismul intern va fi predominant. In schimb, anul 2022, daca lucrurile merg in aceasta directie va deschide portile turismului aproape ca înainte de pandemie.

Pensiunile pline din pandemie dau o măsura turismului din acest an. Oamenii nu au încotro! Dar daca proprietarii nu vor reuși sa găsească noi idei si vor rămâne la nivelul anului 2021, profitând doar de faptul ca turiștii romani nu au alternativa, anul viitor vor avea o cădere uriașa.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *