Tabere in strainatate

Tabere in strainatate

Elevii de varf au taberele lor

Taberele academice

Intr-o lume atat de multiculturalizata si globalizata, tinerii din Romania sunt pe picior de egalitate cu orice alt tanar de oriunde din lume. Tehnologia si in special internetul a facut sa fie asa. In felul acesta am reconfirmat un lucru cert. Avem tineri incredibil de creativi, talentati, inteligenti, muncitori si destepti. Pot concura cu oricine in orice domeniu.

De altfel nu exista universitate de varf in lume care sa nu aiba studenti romani. Astfel vechiul obicei al “junimii romanesti” de a studia in vest s-a reintors de data aceasta intr-o forma noua si am ajuns sa avem cursanti peste tot in lume nu doar in vestul Europei.

Ne bucuram cand aflam de performantele lor la Oxford, MIT sau Cambridge printre altele, insa drumul spre o astfel de universitate nu este deloc usor si lin. Perseverenta, munca, tenacitatea, instruirea academica si din nou toate acestea plus multe altele duc spre succes. Nu e deloc usor, insa o elita a copiilor nostri au acces la elita mondiala. Un asemenea drum are printre pasii de mai sus si instruirea in taberele academice organizate in campusul universitatilor celebre din lume.

Elevii care isi doresc sa aplice la o facultate de top, stiu ca pe langa examenele absolut indispensabile cerute ( SAT/TOFEL/IELTS ), pe langa limba straina vorbita la nivel fluent si dovedita cu diplome, pe langa voluntariat si rezultate la examene deosebite, pe langa efortul financiar sau bursa la care aspira e nevoie si de activitati extra si de obtinerea de experienta in ceea ce priveste lucrul cu profesorii titulari celebri sau munca in echipa in cadrul unor proiecte internationale precum si pregatirea in vederea examenelor si interviurilor care se dau pentru facultate.

O astfel de activitate poate fi regasita in taberele academice organizate in campusurile universitatilor de top de catre IntegralEdu. Acest gen de tabere nu au un pret. Adica fireste ca au dar cine vrea sa ajunga aici nu isi pune problema de pret. Pregatirea este mult mai importanta.

Va prezentam doua tabere oferite de catre IntegralEdu.

Tipuri de programe sunt Academic, Tematic, Vocational iar nivelul de studiu este avansat.

TABARA OXFORD, CAMBRIDGE AND LONDON ADVANCED STUDIES PROGRAM – OXFORD & CAMBRIDGE

Programul se desfasoara in incinta a trei dintre cele mai prestigioase campusuri universitare din Marea Britanie – Oxford, Cambridge si Londra, cursantii avand posibilitatea sa aleaga intre ele. Cursul este organizat dupa modelul educational al universitatilor Oxford si Cambridge. Este conceput pentru cursantii cu un nivel foarte ridicat de limba engleza sau pentru vorbitori nativi, inclusiv pentru cursantii din SUA. La inscriere se sustine un test pentru confirmarea nivelului lingvistic.Cursurile se desfasoara in grupe mici si sunt sustinute indeosebi de profesorii celor doua prestigioase universitati – Oxford sau Cambridge. Fiecare cursant alege doua dintre materiile oferite la care doresc sa isi perfectioneze cunostintele si abilitatile. In fiecare saptamana, se desfasoara un master-class pentru dezvoltarea competentelor personale cheie.

Dupa ce au luat parte la trei sedinte, cursantii prezinta un proiect la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Ei pot alege din urmatoarele domenii:

  • Antreprenoriat – se pregateste un plan de faceri pentru un produs sau un serviciu care s-ar putea transforma intr-o afacere.
  • Jurnalism – o echipa de studenti compileaza si editeaza articole pentru a alcatui o revista in care se pot regasi si momente memorabile

La cerere, cursantii se pot inscrie la cursuri de pregatire pentru testele SAT si IELTS. Pregatirea include cate 2 ore pe saptamana si se poate alege numai pentru un singur test. Activitatile pentru IELTS includ competente de scriere, in timp ce activitatile pentru SAT includ scriere, citire si matematica. Programul ii ajuta pe elevi sa isi imbunatateasca abilitatile de invatare eficienta.

TABARA THE COLLEGE EXPERIENCE

The College Experience este un program destinat elevilor americani si straini din ciclul liceal, care s-au decis sa-si continue studiile la universitate. Programul se desfasoara la universitati renumite din SUA si este condus de catre profesionisti si profesori de renume in domeniul respectiv. Cursul este format din 3 componente in fi ecare saptamana: o materie principala dimineata (de 5 ori/sapt.), o materie secundara dupa-amiaza (de 3 sau 4 ori/sapt.) si club de interese. Cursantii isi aleg singuri materiile. Cursul lingvistic se desfasoara la prestigioasa Tufts University din Boston. Programul ofera cursantilor o experienta deosebita, intr-un mediu prielnic creatiei si antreprenoriatului. O vara la Tufts imbina avantajele accesului rapid la facilitatile universitatii cu provocarile vietii urbane.

  • Include studierea aprofundata a diferitelor materii universitare si pre-universitare. Cursurile sunt sub forma de seminarii. Se alege o materie pentru dimineata si o alta materie pentru dupa- amiaza.
  • Include pregatire completa pentru SAT prin intermediul Princeton Review. Se efectueaza teste SAT Diagnostic, cu raport personalizat pentru fi ecare cursant in parte.

Programul este potrivit pentru elevii interesati de domeniul afacerilor internationale. La cursuri sunt analizate studii de caz din lumea reala, au loc dezbateri, este promovata gandirea creativa, inovatia si spiritul antreprenorial. De asemenea, cursantii isi perfectioneaza abilitatile de comunicare si isi dezvolta potentialul de lideri. Ei lucreaza la diferite proiecte, legate de economia internationala, finante, comert si diplomatie, piete internationale.

A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?