Primăvară la modă cu geaca parka

Geaca parka pentru femei, perfectă pentru sezonul de primăvară – iată de ce!

Gecile parka își au originea în timpuri îndepărtate, la inuiți. Aceștia erau populații de eschimoși care trăiau în zona Cercului Polar şi au conceput astfel de geci din piele de vulpe, focă sau urs polar, cu scopul de se proteja de condițiile meteo greu de suportat. Principala lor utilitate era la pescuit sau vânătoare, unde se purtau chiar şi câte două astfel de geci în acelaşi timp, pentru a putea face faţă vântului şi frigului. Acestea erau lungi şi impermeabile.

Deși traducerea ad literam a cuvântului „parka” este „piele de animal”, în zilele noastre, cel puţin în ceea ce priveşte aceste geci, materialele s-au schimbat, însă scopul a rămas acelaşi. Există o mare diversitate în ceea ce priveşte modelul, culoarea şi întrebuinţarea, după cum urmează.

geaca_parka

Tipuri de geci parka

Să vorbim mai întâi despre tipul clasic. Primul model de parka a fost cel de culoare verde militar, lungă (3/4), cu glugă şi îmblănită. Îşi menţine scopul originilor şi este ideală pentru iarnă. Fiind un real hit, aceasta continuă să se menţină pe piaţă, însă s-au conceput şi alte noi variante. În prezent, avem de ales dintr-o multitudine de materiale, culori şi întrebuinţări, precum:

  • Parka colorate

Deşi în principal se menţine ideea de monocromie (într-un spectru larg), există şi modele cu imprimeu precum cel de camuflaj, sau care îmbină mai multe culori contrastante. În mod deosebit se fabricau geci cu glugi deosebit de pufoase, ale căror blană era vopsită în culori stridente (de exemplu roz, fucsia sau mov).

  • Diferite materiale

Parka originală asigura confortul termic prin blană şi calităţile impermeabile. La momentul actual, întâlnim modele matlasate, care au renunţat complet sau parţial la blană (se păstrează doar pentru glugă sau în scop decorativ). Pot fi confecţionate din materialele clasice sau din fâş.

  • Pentru mai multe anotimpuri

Dacă la început a fost concepută pentru iarnă, sau predominant condiţii meteo dificile, acum putem găsi modele adaptate şi pentru primăvară sau toamnă. Aceasta îşi păstrează designul, însă este mai subţire şi se axează în deosebi asupra impermeabilităţii, pentru a te proteja de ploaie şi vânt.

De ce este geaca parka perfectă pentru primăvară?

Trecerea de la iarnă la primăvară poate fi destul de incertă în ceea ce priveşte starea vremii, aceasta fiind deosebit de instabilă. Poate că te-ai trezit într-o dimineaţă foarte însorită şi caldă, convinsă că poți trece în sfârşit la hainele mai subţiri, doar ca peste zi să ai surpriza ca temperaturile să scadă brusc în urma unei ploi neprevăzute, pentru care nu erai deloc pregătită.

Schimbările bruşte de temperatură sunt principalul motiv pentru care majoritatea dintre noii ne îmbolnăvim primăvara. Utilitatea unei geci parka în garderoba ta este dată de caracterul versatil al acesteia. Un model simplu poate fi asortat la foarte multe stiluri vestimentare, şi, totodată, este simplu de transportat. Chiar dacă este aparent subţire, proprietăţile sale impermeabile te vor pregăti pentru orice modificare neaşteptată, făcând-o un element esenţial pentru oricine.

Vizitează magazinul Bolf.ro pentru mai multe variaţii şi alege o geaca parka in stilul tău. Ai numeroase modele din care poți selecta, pe care le poți transforma în vedete! Ai geci subțiri, geci groase, geci pentru orice sezon!

 

*articol sponsorizat

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.