LUMEA MARE

Muzeul Pandemiei

Muzeul Pandemiei

Muzeul Pandemiei, va fi realizat cu obiecte donate de noi, muzeu care sa exprime sentimentele traite de toti in aceasta perioada unica pentru generatia noastra. Ideea a plecat de la: Care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în ultimele 12 luni? Dar cel pe care ai vrea să îl uiți? Ia-l, împachetează-l și donează-l!

muzeul-pandemiei

Identități Fragile – Muzeul Pandemiei, este un proiect muzeal fluid, deschis și prietenos, care vorbește despre amprenta emoțională a fiecăruia dintre noi, conturată de pandemie și cuprinsă într-un obiect-memorie. Acel obiect care vorbește despre lucrul care ne-a marcat cel mai tare din martie 2020 și până acum. Pot fi hainele-uniformă din lockdown, pozele făcute de la același geam, declarația pe proprie răspundere, un tablou, o rețetă, un obiect cosmetic. Poate fi obiectul ăla care te-a ajutat să te ridici dimineața din pat, obiectul care te-a făcut să te gândești la colegul de birou care mereu îți schimba starea de spirit sau obiectul care ți-a amintit de anii în care trăiam fără internet sau fără aplicațiile de food delivery.
Toate vor fi parte din memoria noastră afectivă.

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România – Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei)  , precum și Campania publică de colectare a obiectelor – memorie, care ne-au însoțit pe fiecare dintre noi în pandemie, începând cu luna martie a anului 2020. Campania publică de colectare a obiectelor – memorie se va desfașura în perioada 5 martie – 15 aprilie, pe website-ul proiectului 

Oricine poate trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite.
Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă așadar contributorii pentru a ilustra tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi. „Identități Fragile” este un muzeu deschis care își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor.
Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile.

Inițiativa este un produs cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor, iar obiectele selectate vor fi expuse la Rezidența BRD Scena9 din București, în perioada 15 mai – 15 iunie 2020.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *