LUMEA MARE

Castiga o excursie pe Luna!

Singura solutie o excursie pe Luna. La propriu!

O sa ajungem in curand la concluzia ca singura excursie posibila va fi in spatiu! Si daca spunem asta mai mult in gluma, avem si o veste serioasa…

Un miliardar din Japonia cauta parteneri de calatorie pentru o excursie in spatiu, apoi pe Luna, la bordul unei nave spațiale a SpaceX, compania fondată de Elon Musk. Si ce e mai frumos este ca va plati el pentru toti asa ca poate fi denumit infotrip. Sau team building. Mai ales ca si conditiile pentru a fi ales sunt asemanatoare cu o excursie de imagine pentru influenceri. Pe numele sau Maezawa, miliardarul a declarat ca cei care vor sa fie alesi ar trebui să promoveze „orice activitate” se desfășoară pentru „a ajuta și alte persoane și o societate mai bună” și sunt „dispuși să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”.

Chiar daca pare o gluma, lucrurile sunt totusi serioase. În 2018, Maezawa a fost ales drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul Lunii de către SpaceX apoi pentru 2023 prima calatorie spre Luna.  „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, iar Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

maezawa

Iar Elon Musk este prezent mereu alaturi de miliardarul japonez.

musk-maezowa

Astazi aceasta “excursie” pare o iluzie si o tentativa de a castiga vizibilitate. Atat pentru miliardar care a devenit mai cunoscut in lume cat si pentru Space X care oricum isi continua programul spatial. Chiar daca radem si glumim pe seama acestei excursii, in urma cu 100 de ani cati romani isi imaginau ca lumea e atat de mare si plecau sa vada piramidele din Egipt, insulele din Pacific sau aurora boreala? Timpurile se schimba in viteza si nu mai este de SF viitoarea destinatie. Noi nu, poate nici copii nostri…dar nepotii sau stranepotii cu siguranta vor avea posibilitatea sa achizitioneze o astfel de excursie pe Luna sau pe Marte. Probabil va fi scumpa, exclusivista, plina de conditii de calatorie dar va exista ca produs.

Pana atunci poti intra pe site-ul dearMoon.earth pentru inscrierea in preselectii. Mai e o saptamana pana se inchid…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *