LUMEA MARE

Donald Trump presedinte!

Urmatorul presedinte al USA  – Donald Trump!

La ora asta Donald Trump pare ca a scapat in castigator al alegerilor din America. Mai mult ca niciodata am fost conectati la alegerile prezidentiale si pentru cine are cap sa inteleaga nu numai ochi sa vada, poate realizeaza cat de mare poate fi o manipulare in presa mondiala. Cum un ecart de 10-15% intre cei doi, dat ca absolut sigur de atatea televiziuni si ziare  s-a topit in momentul votului. Presa democrata si chiar republicana trecuta de partea lui Hillary. S-au “inselat” cumplit!

donald-trump

Asta vara, intr-o dimineata calda, prin Malaga, devreme devreme, asteptam un autobuz care sa ne duca la ferry spre Tanger. Asteptam alaturi de o familie de indieni – cetateni americani din Chicago. Tatal, profesor la o universitate din oras. Cult si informat. Discutiile au alunecat spre alegerile de acum si dansul era absolut sigur ca Trump nu are nici cea mai mica sansa! Se baza pe cercul sau de cunostinte, toti democrati, dar mai ales pe sondajele prezentate de mass media. Cat de tare s-a inselat! Cat de mult pot induce in eroare cei care prezinta informatia daca vor…

Am cunoscut multi americani aiurea prin lume. Senzatia mea si perceptia mea este ca sunt extrem de amabili si de prietenosi dar neconectati la restul lumii. USA este centrul universului si tot ceea ce se intampla pe restul planetei albastre conteaza putin spre deloc sau mai bine zis, conteaza doar atunci cand le afecteaza interesele. Lumea se opreste la granita cu Mexicul si Canada este un teritoriu exotic al unor prieteni ciudati si mai tarani asa. Siria, Romania, Pakistan… Tari de departe, interesante doar cand apar la CNN. Poate Rusia si China prezinta un oarecare interes. Si oricum, America este o alta lume! De aceea sunt atat de greu de prevazut pentru noi restul.

Un vot antisistem!

Asta este de fapt! Un vot antisistem. Pentru ca Hillary este cel mai reprezentativ personaj venit din politica. Iar Trump un personaj venit din zona gri. A cochetat cu politica dar nu a facut parte din sistem cu adevarat. Pare gura de aer proaspat care sa rupa puterea tacuta a celor care decid mereu din birouri. Daca va uitati in lume, exact asta se intampla. Elita politicii s-a rupt de realitatea cotidiana si populatia simte ca acestia, chiar si alesi, nu mai reprezinta interesul lor. E un lucru ce se intampla peste tot in lume inclusiv in Romania. Putem face o paralela intre regalitatea din secolul XIX aruncata la cosul de gunoi al istoriei si ceea ce se intampla acum. Sau putem sa intelegem ruptura dintre cei care se cred “elitisti/instruiti” si voteaza “democratic” si cei  “tarani” atrasi de discurs care voteaza populist. Avem exemplul nostru cel mai la indemana! Lucrurile trebuie sa se schimbe! Oameni noi. Oameni care sa reprezinte interesul oamenilor! Oameni din afara sistemului!

Chill! Nu e sfarsitul lumii!

Trecand de lucrurile amuzante, cum ar fi cel cu site-ul canadian de imigrare cazut datorita accesarilor sau de lucrurile serioase cu bursele din lume in scadere, trebuie sa va calmati si sa nu credeti ca vine sfarsitul lumii. Dincolo de vorbaria nebuna a lui Donald Trump,  schimbari uriase nu or sa existe! Presedintele USA , chiar daca este o roata importanta, este doar o roata in mecanismul urias si complex al unei masinarii democratice 101%! Nu este o situatie care sa provoace frisoane. Dimpotriva. Eu vad lucrurile asa… America este cea care, cu populatie ei toanta ( cum o consideram noi ) da tonul schimbarilor in lume. Nu atat noi, cat cei care ne conduc, ar trebui sa se uite cu spaima la ceea ce se intampla azi. Suntem satui de oameni pusi in fruntea noastra care ne uita in secunda in care s-au asezat pe fotoliul castigat prin vot. Pot fi dati la o parte!

Sunt mii de vorbe despre ce se intampla, sunt atatea discutii dar nu va faceti griji pentru ca  o sa fie bine. Soarele tot rasare dimineata, stelele sunt la locul lor.

Intr-un final omenirea cauta de mii de ani sistemul perfect de conducere. Este doar un alt experiment incercat. Vom vedea ce va fi!

PS

O sa avem o prima doamna supersexi!!!

PPS

Cea mai amuzanta intamplare auzita la aceste alegeri a fost cea a unei familii de romani din America. Au votat domnul pentru Trump si doamna pentru Hillary. S-au certat atat de tare pe tema votului incat au plecat apoi spre casa in masini separate! Este o dovada a unei rupturi in societate dar si un lucru atat de amuzant.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *