O catastrofa evitata de Vikings Sky

Croaziera de coșmar

Cu ceva ani in urma am fost intr-o croaziera in Mediterana. MSC Fantasia se numea nava. Atunci am inteles cat de mare este aceasta industrie. Navele sunt efectiv uriase, cat un bloc. Fara exagerare! Cu 8-10-12 etaje, restaurante, magazine, piscine interioare si exterioare. Un oras pe un vapor. Titanicul era mic pe langa ele. La plecare am avut un exercitiu de alarmare la care eram obligati ca turisti sa participam. Primeam veste de salvare si eram invatati ce sa facem in caz de pericol. Lumea cam radea… Si noi.  Am avut in 8 zile pe mare doar o zi furtuna, undeva in drumul dintre Tunis si Marsillia, in plina Mediterana si am inteles ce mici suntem in fata puterii naturii. Se clatina ditamai vaporul ca o coaja. Dar a trecut si am mers mai departe.

Viking Sky nu a avut norocul nostru si se dovedeste ca exercitiile acelea au rolul lor! In largul Norvegiei, Vikings Sky, a fost prinsa de o furtuna puternica si a ramas fara motoare. Au trimis semnalul de SOS si au asteptat ajutoare. Aproape 1400 de oameni, pasageri si personal au fost pe nava. Unii dintre ei au fost salvati cu elicopterul intr-o actiune complexa a autoritatilor norvegiene in colaborare cu Crucea Rosie. Se pare ca sunt doar raniti si nici un deces. Dar imaginile sunt traumatizante.

Croazierele sunt minunate! O experienta incredibila. Dar poti avea si o asemenea experienta…

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?