LUMEA MARE

Croaziera – O experienta obligatorie!

Croaziera – O experienta obligatorie!

O experiența speciala și obligatorie!

Sunt foarte multi care cred ca nu-și pot permite…Ne-am obișnuit sa vorbim mai mult despre cunoștințe care lucrează pe vas decât despre cei care au fost în vacanta pe un vas. De fapt este extrem de accesibila! O croaziera este o vacanta pe care o poți simți în mai multe feluri…un all inclusive, un tur de forța prin mai multe orașe sau o îmbinare a acestora. Este modalitatea de a călători într-o săptămâna prin cinci tari sau mai multe fără sa împachetezi și sa despachetezi zi de zi. Agențiile de turism obișnuiesc sa scoată la vânzare odată sau de doua ori pe an niște oferte extraordinare pentru croaziere. Ceva de genul…500 euro 2 persoane. Nu de persoana!Pentru amândoi… mai sunt taxele portuare si drumul pana în orașul de unde pleacă vasul. Dar nu e exorbitant.Nu depășesc 50% din preț. In general pentru croazierele din Mediterana se pleacă din Genoa, Barcelona sau Marsilia. Fiecare traseu are punctele de îmbarcare/debarcare. Aici aveți cum arata un itinerar…

itinerar

Cum se desfășoară de fapt vacanta?
O sa va povestesc experiența mea…Punctul meu de plecare a fost Genoa. Am ajuns acolo după un drum cu avionul pana la Milano iar apoi cu trenul. Gara este extrem de aproape de port si chiar dacă ai bagaje poți merge liniștit pe jos. Poate 1 km. Poate… Ajuns în port am văzut prima data vasul în realitate.Este…Este imens!Un bloc!Un hotel plutitor mai bine zis!Iata-l! MSC Fantasia!

MSC Fantasia

La agenție ți se spune ca odată ajuns pe vas trebuie sa depui o suma într un cont pentru cheltuieli. Nu e chiar asa…Nu e nevoie. Poți plăti totul la final. Ideea e ca pe vas nu plătești cash sau cu cardul. La îmbarcare ți se fac poze și primești un card personalizat. Acel card îți tine loc de modalitate de plata, de cheia de la camera și de act de identitate. Cat timp ești pe vas e lucrul care te face sa exiști ca turist.
Îmbarcarea in sine este un spectacol.Un show plin de lux menit sa te lase cu gura căscata!Ești luat în primire de o mulțime de oameni și treci dintr-o mana în alta rămânând fără bagaje pe care o sa le găsești așteptându-te cuminți în fata camerei. Aveți aici  poze cu locul pe care l vezi prima data pe vas în interior…

MSC Fantasia

…scara cu cristale swarovski iar jos pianul Kawai, unic în lume cu aceleași pietre, cristale swarovski. Nu au făcut deloc economie și peste tot le vezi cum sclipesc în lumina…

MSC Fantasia

Când am cumpărat excursia asta prețul a fost pentru o camera de interior. Adică o camera ce nu are geamuri…Habar nu am cum e ca nu am văzut dar presupun ca au făcut ei ceva sa nu ți dea senzația ca stai într-o debara. Ideea este ca atunci când am plătit mi au spus ca este posibil sa fie upgradata și sa primesc una care sa fie pe lateral cu balcon. Firește ca am fost extrem de sceptic pe moment chiar și la asigurările domnișoarei de la agenție ca lucrul acesta se întâmpla des.Ei bine…lucky me!Am primit una cu balcon!

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Exact asa arata. Ma întreb dacă cei de pe Titanic de la clasa I aveau parte de același lux…
Steward-ul care se ocupa de camera era un pakistanez extrem de volubil și caraghios care cred ca dacă i-ai fi cerut sa te ducă în cârcă pana la masa ar fi făcut-o fără sa protesteze.Din câte am văzut se muncește al naibii pe un vas iar cei care au ales jobul asta, nu au deloc o viata ușoara. Îmi scot pălăria în fata lor, pentru răbdarea, bunăvoința și amabilitatea cu care ne au tratat toți. De la el am aflat de exercițiul de salvare obligatoriu, pe care toți cei care ne am îmbarcat trebuia sa l facem. In ziua în care se face îmbarcarea se face un exercițiu de salvare. Îți iei vestele de salvare din camera te duci într-un loc stabilit după un cod pe care-l primești și…practic înveți ce ar trebui sa faci în cazul în care…Doamne ferește…toti cei care se imbarca participa la un exercitiu in care inveti ce se intampla in caz de naufragiu.Se pune un accent deosebit, echipajul este foarte atent si nu glumesc deloc cu privire la lucrurile astea…Bine…se mai adoarme dar exista scuze.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Pentru cei care o sa meargă vreodată am un pont.Nimeni nu-ti spune despre asta.Pe vas bate vântul! Dar bate! Nu am avut în 7 zile una în care sa nu fie curent…sau vânt…sau…nu știu cum sa-i zic. Si mai e un lucru. Tangajul.Pe cât de mare e vaporul în port, în largul marii nu mai e deloc atât de mare!Marea e mult mai mare. Si se clatină.Uneori imperceptibil, alteori simți pana în stomac. Insa asta se rezolva. Organismul se obișnuiește repede și  exista pastile de rău pe care le puteți cere de la echipaj.
Plecarea din fiecare port e celebrata de o melodie…și lumea se înghesuie sa vadă cum părăsești orașul sau se bucura de piscinele de sus.

MSC FantasiaMSC Fantasia…pe mare ești noaptea  iar dimineața te găsește în alt oraș… Este un minioras independent și își merita fiecare bănuț pe care l-ai cheltuit!  Daca aveți întrebări sau nelămuriri va aștept cu întrebări pentru ca nu am reușit sa descriu tot in articol…

4 thoughts on “Croaziera – O experienta obligatorie!

  • :)) daca raspundea Pati…”ce?ce? La ce te gandeai?” :)) asa…ca am vazut eu primul si raspund eu… “Ehh…doamnele uneori uita ce vor! Sau se razgandesc” :))

  • las că trag eu cu ochiul la voi constant. bine că știu … pontul zilei. mă gândeam că rubrica… oare la ce mă gândeam?!

  • 500 de euro pentru două persoane? și io vreau! zău că trebuie să dau cu ochiu de tine pentur pontul ăsta. să mă ygâlțâie, să mă zdruncine dar e un preț superbun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *