Esti vaccinat? Poti sa calatoresti!

Sunt deja sapte tari care accepta turisti vaccinati!

Vaccinul nu este obligatoriu si este si destul de greu de ajuns la el daca nu faci parte dintr-o anumita grupa de risc. Va spuneam de primul pasaport covid si anticipam oarecum ceea ce se va intampla. Iata ca ceea se se discuta devine ceva obisnuit incetul cu incetul. Sapte state au relaxat sau urmează să relaxeze condițiile de intrare pe teritoriul lor pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus cu ambele doze iar Romania se numara printre aceste sapte state. In acest moment se intra in alta tara cu test PCR cu rezultat negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie ba chiar acest test este insotit in unele parti si de o carantina de 10 zile. Vaccinul faciliteaza calatoriile si ajuta oarecum sa revenim la vechea noastra viata. Pentru cat timp? Nimeni nu stie…

Tarile care au anuntat ca permit intrarea persoanelor vaccinate:

  • Islanda permite accesul persoanelor imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID din țările Uniunii Europene, precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Acestea nu vor sta în carantină atunci când ajung în Islanda și nici nu vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ.
  • Estonia a renunțat la măsura de carantină impusă persoanelor care vin din UE și dovedesc că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.Turiștii care anterior au avut COVID-19 vor trebui să prezinte un certificat medical, precum și un test PCR efectuat recent, care să indice că nu mai sunt infectați.
  • Cipru a anunțat încă din decembrie că le va permite călătorilor care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID să intre pe teritoriul său fără a fi nevoiți să stea în carantină. În plus, cei care dovedesc că au făcut și prima doză, și rapelul nu ar trebui să prezinte la sosire un test PCR cu rezultat negativ. În prezent, Cipru cere test PCR cu rezultat negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie + carantină la sosire.
  • Polonia la randul ei a anunat faptul ca turistii vaccinati cu ambele doze de vaccin anti-COVID din țările UE pot vizita Polonia fără a fi supuși unei carantine obligatorii de 10 zile, arată oficialii.
  • Georgia a anunțat că tuturor turiștilor cărora li s-au administrat ambele doze din orice ser COVID-19 li se permite să intre în țară fără a prezenta un test PCR cu rezultat negativ.Călătorii nevaccinați trebuie să prezinte însă un test PCR cu rezultat negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie și, de asemenea, trebuie să facă un al doilea test „pe cheltuiala lor” în cea de-a treia zi de la intrarea pe teritoriul Georgiei.
  • Seychelles a intrat în rândul țărilor care au renunțat la măsura de carantină pentru călătorii care au fost vaccinați împotriva COVID-19. Persoanelor imunizate cu cele două doze de vaccin li se permite acum să intre în această țară fără a fi nevoite să stea în izolare timp de 10 zile.

Din 18 ianuarie, conform hotărârii CNSU, turiștii care sosesc în România și dovedesc au primit ambele doze de vaccin anti-COVID, nu mai intră în carantină, chiar dacă vin din „zona galbenă”. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea în țara noastră.

pasaport-covid

Vaccinul nu este obligatoriu” este o expresie oficiala care o sa devina in timp tot mai putin reala. In Israel deja se discuta despre interdictii in anumite spatii publice pentru cei nevaccinati. Fara vaccin nu vei putea calatori este doar prima masura, masura ce nu afecteaza atat de multa lume. Dar…peste o perioada este foarte posibil ca multe alte lucruri pe care le faci acum sa fie conditionate de vaccin.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?