Flamenco by Carmen Mota

In Tenerife, Flamenco inseamna Carmen Mota

Am fost la Flamenco in Tenerife, la Carmen Mota. Adica la “Antologia” by Carmen Mota. In statiunea  Las Americas, o sala de spectacole superba cu peste 1600 de locuri, pe cea mai circulata artera din statiune, dedesubt la Hard Rock, gazduieste show-ul flamenco “Antologia“. Mi-a placut atat de mult atmosfera de dinainte de spectacol. Spectatorii veneau ca la un eveniment aristocrat. Imbracati frumos si aranjati ca pentru o petrecere selecta. Este un eveniment care merita o asemenea atentie.

antologia

Cine este Carmen Mota?carmen-mota

Carmen Mota, este cea care a intemeiat, conduce si organizeaza coregrafia celei mai mari trupe private de flamenco din Spania. Mai mari ca ei sunt doar trupa nationala a Spaniei. De aproape 40 de ani conduce “Compania de dans Carmen Mota – Piramide de Arona“. Asta aduce insa pe langa faima si multe obligatii. Ca o paranteza…cand am plecat de la hotel am intrebat receptionera unde este sala si i-am spus ca vrem sa mergem la Antologia by Carmen Mota si ca o sa-i luam si un interviu. A facut ochii mari si cu emotie ne-a spus sa-i transmitem ca o iubeste de cand era mica. Carmen Mota este un star urias in Tenerife. Cunoscuta de toti si apreciata pentru tot ceea ce face. Acesta este doar unul dintre spectacolele puse in scena. Mai multe despre tot ceea ce face gasesti pe site-ul carmenmota.com.

Flamenco – Antologia

In centrul statiunii, intro sala superba, vin oameni pusi la patru ace si platesc bilete pentru un show de flamenco special. Nu este o iesire in oras ci este un moment de savurat. Cam cum merg cei de la noi la premiera unei piese de teatru la Teatrul National. Emotionati si pregatiti. O seara perfecta este oferita de trupa de pe scena. Bautura de dinainte de spectacol, discutiile de la pauza, aplauzele, rochiil frumoase si costumele domnilor. Toate sunt accesorii ale acestui show.

Casa de bilete

Inainte de spectacol

sala

Am mai fost la flamenco. Si in Romania si in Spania. Antologia in prima parte insa m-a uimit. Mi-a luat ceva timp sa inteleg ce vor sa ne spuna dar in momentul in care am priceput mesajul, asteptam cu nerabdare sa vad mai mult…mai mult. Ce mai inventeaza? Impartit in doua parti, show-ul te duce prima data in ritm si in dans de flamenco prin melodii celebre. O sa recunosti nu numai melodiile ci si flamenco. Este flameco de azi. Nu stiu cum arata cel de maine dar astazi, asta este unul din aspectele flamenco” – Carmen Mota.

[youtube]https://youtu.be/DIfgeA_FGAI[/youtube]

Prima parte te duce in “azi“. In muzica moderna adaptata pe ritm de flamenco. O sa observi cu surprindere cat de bine se potriveste ritmul nou la flamenco. Asa cum va spuneam cand intelegi esti curios sa vezi ce urmeaza. Si e mai bine si costumele se potrivesc si mai bine si vezi cum transfigurati dansatorii aluneca pe scena.

Si apoi pauza! Si dupa pauza…

…vine partea a doua, in care flamenco revine la traditie. Si ai beat-ul acela rece si chitara rece si vocile si ritmul pantofilor batuti de podea. Si plansul de dor de dragoste. Sau tristetea unei tradari sau pierderi. Sau bucuria unei iubiri implinite. Fiecare isi poate simti sentimentele cand asculta si vede flamenco. Este sentiment, este durere, fericire, tristete si dor. Flamenco este culoare si ritm.

Coregrafia facuta de Carmen Mota te uluieste. Nu foloseste doar dansatorii si recuzita. Culorile, luminile, aparitia pe scena a dansatorilor, costumele. Toate creaza un tot unitar si imaginatia este depasita de realitate. Este uluitor cum o raza de lumina iti descopera o voce, apoi o culoare. Cum un gest este pus in lumina de un sunet! Un singur sunet. Trebuie sa traiesti acest show.

show

sursa-if-activ-tenerife

Este bulversant. O persoana are o imaginatie uriasa, dispune de resurse pentru a transpune in realitate ceea ce viseaza si te trimite intr o lume pe care nu ti-ai imagina o singur. O seara plina de fantezie.

Dupa show, am avut onoarea sa discutam intr-un mini interviu cu Carmen Mota. Este deschisa si curioasa. Si cauta tot timpul modalitati de a face mai mult. Va invit sa va uitati si sa scuzati engleza mea. Sunt sigur ca o sa intelegeti.

[youtube]https://youtu.be/YJHlPW0mFRs[/youtube]

A fost o experienta. O experienta reala si intensa. Pentru bilete intrati aici.

alaturi de Carmen Mota

Thank you mister Didier Comte for your huge  help.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?