FILME

Doctor Strange pe marile ecrane

„Doctor Strange”, cel mai nou film Marvel

minunat în 3D, pur şi simplu magic în IMAX 3D şi 4DX 3D

Doctor Strange vine direct de la Marvel iar eu nu empatizez deloc cu genul acesta de personaje… Deloc. Mi se par copilarii dar inteleg pentru ca au coborat direct din benzile de desene animate. Captain America, Iron Man, Hulk sau Deadpool formeaza squaduri ce prind tare la adolescenti.  Doctor Strange insa, este un film pe care il alatur unor hituri din ultimii ani. Filme ca  2012, Independence Day sau Avatar. Se alatura cu brio un personaj minunat de bine realizat si ale carui viitoare aventuri abia astept sa le vad!

doctor-strange

O poveste mistică, o aventură fantastică, o călătorie cinematografică unică: „Doctor Strange” – cel mai recent film din Universul Marvel, a presupus filmări în peste 20 de studiouri, jocuri complicate de lumină şi multă imaginaţie grafică pentru crearea lumii magice în care pătrunde protagonistul jucat de britanicul Benedict Cumberbatch. Acţiunea este perfect redată pe marile ecrane în 3D, însă experienţa cinematografică „Doctor Strange” e cu adevărat desăvârşită dacă urmăreşti acest film spectaculos în cele mai revoluţionare formate de cinema: IMAX (AFI Palace Cotroceni şi Shopping City Timişoara) & 4DX (Mega Mall Bucureşti, City Park Mall şi Shopping City Timişoara), disponibile doar la Cinema City.

O vizionare copleşitoare în IMAX – (im)posibilităţile sunt nesfârşite. Depaseste Avatar!

„Este fenomenal ce au făcut cu efectele vizuale în această lume. Reprezintă un cu totul alt nivel cinematografic.”, spune Benedict Cumberbatch. Şi asta pentru că exclusiv în formatul IMAX secvenţele se vor extinde pentru a umple întregul ecran, oferind cu 26% mai multă efecte vizuale impresionante decât ecranul standard.

[youtube]www.youtube.com/watch?v=B7HGi79C440&feature=youtu.be[/youtube]

„Iubesc formatul IMAX pentru că îți arată diferența dintre a vedea un film și a fi în film”, spune Scott Derrickson, regizorul filmului.În film există peste o oră de secvenţe special transformate pentru IMAX şi îmi place mult că atunci când urmăreşti un film în IMAX poţi trece de la formatul 2:4:0 la formatul IMAX, iar publicul nu va şti niciodată, dar o va simţi. Am preferat să existe acest impact al extinderii imaginii pe ecran şi l-am folosit pentru toate secvenţele care conţin efecte vizuale importante, pentru toate scenele impresionante filmate în Kathmandu, precum şi cele de deschidere din Londra”, adaugă Derrickson.

IMAX 3D este, probabil, cea mai bună modalitate de a te bucura de acest film năucitor. In Doctor Strange, cadrele extinse, imaginile spectaculoase care îţi sucesc mintea, sunetul zguduitor, sunt doar câteva dintre motivele greu de explicat în cuvinte pentru care actorii şi regizorul spun că merită să experimentezi filmul în acest format. „Este o desfătare vizuală, iar filmul merită văzut de două ori. Când Cel Antic deschide cel de-a treilea ochi al lui Strange, nu cred că poţi remarca toate detaliile călătoriei din prima. Este uluitor!”, spune şi actorul Benedict Wong.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *