Hotel de Londres y de Inglaterra

Hotel de Londres y de Inglaterra

De curand am fost norocosi sa ajungem si sa vedem frumosul San Sebastian din Donostia cu compania Wizz Air  care a deschis o nouă rută din Bucuresti  direct în Santander. Zborurile sunt de două ori pe săptămână – marțea si sambata si preturile la bilete pentru luna mai de exemplu pleacă de la 138 ron dus/intors cu wizz discount card, asa ca daca mai puteti sa va luati cateva zile libere va recomandam sa o faceti si sa mergeti sa vizitati acest colt frumos de lume unde veti intalni si Oceanul Atlantic. Este un pret exceptional pentru un loc unic, deosebit de frumos. Daca vreti sa vedeti ce preturi mai gasiti in perioada urmatoare intrati si cautati bilete de avion din Bucuresti spre Santander pe site ul Wizz Air, in mod sigur este cea mai buna varianta de pret pentru Cantabria si este zbor direct, in numai 3 ore si 20 de minute ajungeti acolo. Noi am stat cateva zile in Santander, ne am continuat drunul spre Bilbao si la final am petrecut 3 zile magice in frumosul San Sebastian care are o poveste interesanta în spate pentru felul în care a devenit stațiune turistica. La începutul secolului al-XX-lea, regina de atunci a Spaniei, Maria Cristina, suferea de o boala de piele. Doctorii i-au recomandat o cura de aer curat, soare și apa de mare. Într-o țara atât de mare cum era și cum este încă Spania, avea de ales dintr-o multitudine de locuri. Daca te uiți pe harta Spaniei, o sa vezi ca partea aceasta de țara este cea mai verde dintre toate iar golful Biscaya aduce apa Atlanticului mai liniștita și un pic mai calda la țărm. A fost ales San Sebastian ca destinație, a fost construit un palat pentru familia regala, în timp a devenit reședința de vara a întregii familii regale iar clădirile de pe faleza de la plaja La Concha deveneau pentru scurt timp reședințe pentru ministerele statului și pentru funcționarii acestora.

PLAJA LA CONCHA VAZUTA DIN HOTEL
PLAJA lA CONCHA VAZUTA DIN HOTEL

Prezenta familiei regale aici a adus în mod firesc și prezenta altor familii regale de prin Europa precum și oameni bogați spanioli sau de aiurea de prin lume. Astfel au apărut o multitudine de hoteluri de lux printre care și Hotel de Londres y de Ingleterra.

Sunt o mulțime de povesti despre acele timpuri, despre felul în care se îmbăiau frumusețile epocii. Tabuurile spuneau ca femeia trebuie sa fie acoperita chiar și atunci când intra în apa și nu trebuie sa calce pe nisip iar dacă regina își putea permite o punte lunga de lemn pe care sa treacă o mașinărie ce o ducea pana în apa, fără sa atingă pământul, celelalte doamne ale epocii erau nevoite sa intre cu trăsurile pe plaja și pantele construite pentru trăsuri au rămas împreuna cu locurile unde se schimbau de rochii pentru rochiile mai subțiri cu care intrau în apa. Povesti cu aristocrați și domni și doamne din înalta societate…

San Sebastian pe vremuri

In lobby-ul hotelului o sa găsiți un colt unde este amenajata o mica expoziție cu lucruri din aceea perioada. Un mini muzeu. De aici o sa afli ca pe lângă alte personalități, hotelul mai este cunoscut și pentru ca a găzduit-o pe celebra Mata Hari. Da, cea mai celebra spioana din toate timpurile avea Hotel de Londres y de Ingleterra drept reședința de vara ani la rând.

micul muzeu din lobby

Faleza de pe plaja La Concha este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Arata extraordinar.. Un golf uriaș dar pe care îl poți cuprinde cu privirea, străjuit de doi munți în stânga și în dreapta plus  insula Santa Clara undeva aproape de mijlocul ei. Plaja larga, cu nisip fin și o apa ce aduce cu celebrele plaje din Pacificul cald, are o intrare lina și e potrivita pentru orice vârsta.

Exact aici se afla Hotel de Londres y de Ingleterra!

Poziționat exact pe faleza, are camere ce practic dau în apa. Panorama de aici este senzaționala și toți oaspeții cauta cu înverșunare camerele  sea side și mai ales mai nou adăugatul etaj 7 unde camerele și panorama merita fiecare bănuț plătit. De la hotel pana la plaja ai 1 minut, de la hotel pana în centrul vechi ai 5 minute și tot de la hotel pana în centrul nou ai 10 minute. Practic ești în mijlocul stațiunii și a orașului.

La Belle Epoque își face simțita prezenta în hotel peste tot. Tablouri, mobila, decorații și design ce amintesc de acele vremuri. Eleganta se păstrează și proprietarii au ales ca și în camerele  ce se vor moderniza și aduce la standardele materialelor secolului al-XXI-lea sa existe amintirile de atunci. O sa le găsiți peste tot răspândite prin hotel. Aerul aristocrației europene…

Din bar sau din restaurant ieși exact pe faleza unde găsești dealtfel terasa hotelului. Iar o masa aici iți oferă pe lângă ceea ce servești și spectacolul plajei La Concha. Cu cei care înoată, se plimba cu cățeii, fac plaja, yoga sau cauta aur cu detectoare de metale. Iar seara spectacolul se schimba și devine elegant cu cei care se plimba la pas și vorbesc toate limbile pământului.

Un sejur la hotel de Londres y de Ingleterra iți aduce și o camera pe măsura. 

Elegante și cu un design ce respecta de multe ori stilul lumii înalte ce-i calcă pragul, sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o vacanta aproape perfecta. Spațioase și luminoase arata respectul și grija proprietarilor pentru oaspeții săi. Patul uriaș nu încarcă atmosfera ci o completează. Apropos, proprietarii sunt o familie de basci din San Sebastian și hotelul este perla afacerilor familiei. Inca de la construire îl dețin și administrează și nu s-a pus niciodată problema de a înstrăina aceasta proprietate. Wi fi în toate camerele, room service, aer condiționat, minibar și încă toate celelalte lucruri sunt la dispoziția ta.

Am văzut mai multe camere și ceea ce a fost impresionant au fost felul în care arata băile. Lăsând deoparte facilitățile pe care le găsești aici, de la prosoape și halate plus papuci la setul de îngrijire personala, designul acestora este senzațional. In unele, băile sunt îmbrăcate în oglinzi astfel încât persoana ta devine o infinitate de ”tu”.

In altele vasul de toaleta este atât de modern încât are telecomanda.

Iar unele arata ca la un palat adevarat și dusul are un geam uriaș ce da spre plaja. Si nu, nu te poate vedea nimeni când faci dus pentru ca geamul este transparent doar din interior.

Hotelul dispune de un restaurant unde vei servi micul dejun dar și alte mese dacă dorești – Mari Galant Restaurant iar de aici poți sa privești spectacolul mulțimii ce se plimba pe faleza. Sau dacă dorești doar o băutura o poți găsi la barul de jos de la parter – Bar Swing. Iar viata și aerul oceanului se simte cel mai bine de pe terasa de afara…

San Sebastian nu este tocmai în topul turiștilor din Romania. Insa ar trebui pus pe o lista scurta. O destinație superba, eleganta, exclusivista și la îndemâna. Iar dacă ajungi acolo probabil cea mai buna alegere de a te caza este în inima orașului la Hotel de Londres y de Ingleterra.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?