Halloween la Castelul Bran

Am petrecut Haloween-ul la Castelul Bran!

Pentru primul Halloween din viata noastra petrecut pe bune, eu zic ca am inceput bine. Maxim adica! Noaptea groazei la cel mai celebru castel al groazei din lume adica – Dracula Castle. Bran. Da, stim, Dracula nu exista, da stim, Tepes nu a stat niciodata acolo sau ca Halloween este o traditie straina si asa mai departe dar este vorba de o distractie pe cinste! Si de ce nu? Intr-un final…de ce nu?? Daca strainilor le place sa creada ca aici s-a nascut, a trait, a murit sau whatever Dracula…de ce sa nu-i lasam sa creada?

Proiectie pe Castelul Bran

Pentru ca era plin de straini. De peste tot. Anglia, Italia, Rusia, Israel, China. De peste tot, au venit sa se costumeze si sa petreaca noaptea groazei acasa la cel mai celebru vampir.

 Cum e la petrecerea anului?

In primul rand trebuie sa stiti ca este aglomerat! Locurile de parcare sunt rare iar cozile la bilete si la intrarea in castel sunt uriase.

coada la casa de bilete

intrarea in castel

In interiorul castelului este aglomeratie si din cand in cand se mai aud tipete ale celor care inca se mai sperie de angajatii platiti special sa sperie vizitatorii. Sunt proiectii pe castel si atmosfera este haioasa, plina de oameni costumati sau machiati in cele mai ciudate feluri. De la costumele de vampir, trecand prin zombies sau vampiri, mirese insangerate si ajungand la Spiderman sau ursul Baloo.

cu gasca la Halloween

Ce ne-a placut foarte tare a fost densitatea de turisti straini. Este bine. Chiar daca noi romanii, nu apreciem aceasta sarbatoare, am intalnit la Castelul Bran cea mai mare densitate de turisti straini din Romania. Un cuplu din Bari costumat in zombie, o gasca din Slovenia, multi rusi, englezi, americani. Si ce e interesant este ca, din discutiile cu ei am aflat ca urmau si alte trasee mai departe. Selena si Marco ne au spus ca sunt extrem de incantati ca au reusit sa ajunga in sfarsit la aceasta petrecere, si au propus de 3 ani de zile sa vina dar nu au reusit pana acum.

Pentru anul acesta au spus ca s-au pregatit din timp fiind decisi sa nu rateze cu nici un pret petrecerea de la Bran. Le-a luat mult timp sa isi gaseasca tinutele potrivite iar machiajul atat de bine realizat a durat in jur de 2 ore rezultatul fiind peste asteptari. Sunt sigura ca au fost premiati pentru costumele lor, deoarece cei de la castel au premiat cele mai originale si reusite aparitii . Diana din Brasov ne a povestit ca s-a deghizat in asistenta si i-a luat in jur de 4 ore acest lucru dar a fost foarte multumita. Am ascultat multe povesti ale turistilor straini in aceea noapte fiind curiosi cat de mult si au dorit ca sa ajunga la acesta petrecere si daca pana acum au mai fost la noi in tara sau cum li se pare organizarea de la castel . Toti erau foarte entuziasmati si fascinati de povestea lui Dracula si spuneau ca nu aveau cum sa piarda o asemenea petrecere si ca evident o sa incerce sa se intoarca la anul cu o gasca mai mare de prieteni.  Unii dintre ei voiau sa mearga si la Sighisoara, altii mergeau la Salina Turda. Este bine. Mitul asta aduce bani Romaniei.

costume de Halloween

From England...

Petrecerea de Halloween

Oarecum turistii s-au impartit. Cei din Romania au preferat sa intre la castel si sa mearga apoi la petrecerile tematice de prin statiune iar cei straini au ramas la marele party din curtea castelului. Este o experienta unica si au ce povesti acasa.

Party de Halloween la cel mai sinistru castel din lume.

In curte a fost montat un cort imens si intr-o atmosfera de club amestecata cu decoruri sinistre a inceput cea mai mare petrecere din an de la Castelul Bran. La intrare puteai sa te machiezi in ce iti trecea prin cap si putini au fost cei care aratau a oameni normali. Era un fel de intrunire a ciudatilor dintr-un film de groaza. Plus cum va spuneam…superman, spiderman sau tineri in tricouri chiar daca afara era frig frig.booo

direct in vena

barul de Halloween

un bebe mic

make up la intrare

Ne asteptam si nu ne asteptam la atmosfera aceasta. Ne-am bucurat ca in Romania exista asa ceva. Nu cred ca romanii or sa fie foarte atrasi  niciodata de aceasta sarbatoare dar e perfect faptul ca profitam de mit. Chiar si dintre turistii straini, multi stiau ca nu exista nici o legatura intre Dracula si castel, stiau dar au ales sa se distreze. Pentru ca intr-un final, Halloween este o seara in care te distrezi altfel. Iar Halloween-ul petrecut la castelul lui Dracula este maxim!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?