LUMEA MARE

Emigranți?

    Emigranti? Refugiati? Invadatori?

    Secolul XXI, pare secolul în care lumea a devenit atât de mica încât un sughit în oceanul Indian, se resimte în Groenlanda și o mare destul de mare cum e Mediterana, a devenit un lighean prin care trec lejer sute de mii de oameni în bărcuțe, bărci, canoe, butoaie și scânduri legate intre ele. Secolul în care se afla instant ca o vedeta din US, a făcut plaja topless în Australia și un fotograf brazilian, a vândut pozele unei publicații din Marea Britanie. Se afla tot-imediat! Si cu toate astea nimeni nu a știut cum sute de mii de oameni, toți deodată,  au pornit la drum spre Europa de vest! De zile întregi se vorbește și se vorbește și se vorbește despre emigranții care vor sa ajungă toți în Germania dar totul a bubuit deodată!. Sunt destul de realist, ca sa știu ca sunt un naiv și vad și citesc și aflu doar ceea ce vor ei ( nu ma intrebati care ei! ei…guvernele/masonii/extratereștrii…) sa lase sa ajungă la mine. Ca sunt influențat de media. Încerc însa sa înțeleg, punând cap la cap toate informațiile. Si nu, tot nu înțeleg…

     Revenind la emigranți, pare ca și cum câteva popoare s-au hotărât subit sa plece de acasă! Deodată! Toti deodată! Si nimeni nu știa nimic, nimeni nu a prevazut, și sutele astea de mii de oameni s-au teleportat în Grecia și apoi se scurg spre vest ca un tsunami, fără sa poată cineva sa stăvilească înaintarea lor. Ahhh…nu a știut nimeni cu o excepție,  Ungaria, cea care era criticata acum vreo luna jumate ca pune un gard de sarma la granița!

     In teorie lucrurile stau cam asa: Orientul asta mijlociu, nordul Africii, primăvara araba, ISIS, războaie, teroriști, islam, dictatori înlocuiți de alți dictatori mai rai, sărăcie, refugiați…americanii aia care sunt de vina pentru toate relele din lume! Pare o Apocalipsa în partea aia de lume și este perfect de înțeles dorința celor care trăiesc acolo sa caute o scăpare.

    Dar toate parca-s strâmbe! Si ma întreb… Egiptul are granița cu Arabia Saudita, Irakul la fel, Emiratele sunt la o aruncătura de apa fata de Iran. Tari musulmane, bogate, care ar putea primi refugiați fără probleme. Hai sa zicem ca Siria e chiar lângă turci dar totuși, azimutul tuturor este Germania, Anglia, Franța… Este ca și cum romanii, în clipa când s-au pus în mișcare și au început sa plece afara, nu ar fi ales Italia sau Spania ci ar fi dat navala în Noua Zeelanda sau în Singapore! Ciudat nu-i asa? Apoi, mai sunt lucruri pe care nu le înțeleg… Se presupune ca sunt săraci, refugiați de război! Se pare ca o mișcare de genul asta,o astfel de călătorie, costa intre 5000-10000 Euro. Acum na, cu siguranța ca sunt unii care au banii ăștia dar chiar toți au suma asta? Ținând cont ca sunt familii de 4-5-6 persoane, înmulțind cu 5 k doar și tot ajungi la 30.000 Euro! De unde?? Ciudat… Apoi, de ce naiba vad în imagini la TV trei copii, patru femei și 50 de bărbați?? Apoi, cum Doamne iartă-mă, s-au pus în mișcare toți deodată ca la un semnal? Ce sunt? Furnici care își muta musuroiul?? Apoi, cum mama naibii trec de granițe, ca de un copac de pe un drum de tara, când niciun om normal nu poate trece o granița fără sa fie prins și băgat la bulau?? Spațiul Schengen are ca și condiții de apartenenta, printre altele, securizarea granițelor! România, a investit o căciula de bani în granița cu Moldova și Ucraina, tocmai pentru a îndeplini acest criteriu. Bani băgați în fel de fel de sisteme performante, care sa oprească pătrunderea unor persoane străine în tara! Intre Ungaria ( membra Schengen )  și Serbia ( nici  măcar membra U.E. ) ce fel de granița exista?? Dar Grecia ce naiba granița are pe marea aia intre ea și Turcia?? Ca sa treci marea sute de mii de oameni, trebuie o rețea incredibila! Infrastructura! Chiar și pentru un stat ar fi dificil… Chiar! Câți sunt? Zece mii? Trei sute de mii? 1 milion? Ca nimeni nu pare ca știe…

       Nu pricep. E ceva ce nu se potrivește în tot jocul asta… Acceptând ca e inevitabil, ca trebuiesc primiți, ce o sa se întâmple peste 10 ani cu ei și copii lor? Cine își asuma responsabilitatea integrării unei mase de oameni care are cu totul și cu totul alte valori. Emigrația europeana, mișcatul populațiilor europene de colo colo, prin statele din U.E., nu a fost fundamentata decât economic. Niciun polonez nu vrea în Anglia schimbarea unor legi religioase, niciun roman în Spania port tradițional sau vreun bulgar prin Germania o biserica ultra-ortodoxa. Se integrează. Toti! Din păcate cei care acum sunt plânși ( pe drept poate unii ) peste 10 ani o sa fie în fruntea unor mișcări care sa schimbe lumea în care trăim. Nu vorbesc de cați teroriști or fi printre refugiați și despre planurile lor apropiate. Sa presupun, optimist, ca serviciile o sa-i descopere. Dar ceilalți? Toți cei care o sa se stabilească aici sau aiurea în Europa vor schimba un echilibru și asa delicat…și am văzut prin Italia și Franța cam ce înseamna populația araba.

     Habar nu am ce urmează! Nici nu cred ca sunt multi care știu… Nu vreau sa încep cu previziunile lui Nostradamus sau din Biblie dar sunt sigur însa ca exista un plan. Ca se urmărește ceva și ca se reacționează și în funcție  de comportamentul celor care vin și a celor care trebuie sa-i primească. Natura umana, chiar dacă e previzibila, are clipe când o ia razna și probabil e imposibil de prezis cu exactitate comportamentul unor asemenea mase de oameni. Cu toate astea, exista marje și probabil intre ele se jonglează in clipa de fata. Sunt aproape sigur ca e o mișcare pe tabla de șah a lumii și ca urmează și alte mutări… rămâne sa le vedem.

     Pe de alta parte stiu ca se exagereaza! Pe surse media am aflat ca acestia sunt doar o mica parte din cei care au fugit din Siria si ca tarile musulmane sunt pline de refugiati. Faza de pe youtube cu cei care “refuzau” pachetele cu ajutoare, pe motiv ca vezi Doamne sunt cu crucea rosie ( simbol crestin ) pe cutii, este o exagerare si o manipulare grosolana. Dar daca te uiti cu atentie la clip 75% sunt barbati!  Unii spun ca sunt cateva mii de refugiati pe drum…altii sute de mii, am citit de 1 milion… Si totusi, ce sa cred? Pe cine? Bombardat cu atatea informatii, stiu sigur un lucru…nu stiu nimic de fapt!

[youtube]https://youtu.be/M8xkYZNsKUY[/youtube]

Voi ce credeți? Cine/ce urmărește?? Ce urmează?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *