Viza ETA pentru Canada

Cum se obtine viza ETA pentru Canada?

Intr-o lume in permanenta miscare, o lume ce renunta treptat la vize si documente de accept, asa cum a facut Canada, exista totusi proceduri care trebuiesc indeplinite si cazurile in care acestea lipsesc duc la refuzul de a primi accesul in tara si evident la ratarea unei vacante sau a unei calatorii de afaceri.

Aproape toata lumea care calatoreste sau care a calatorit in Canada, stie ca viza de intrare in tara a fost scoasa cu ceva timp in urma si putem calatori liber. Totusi, nu toata lumea stie ca exista o procedura care neindeplinita iti poate aduce refuzul de intrare in Canada. Este o viza care este necesara, se numeste ETA – Electronic Travel Authorization ( Autorizatie de calatorie electronica ) si poate fi obtinuta on line. Fara acest pas intrarea in Canada iti este refuzata atunci cand aterizezi.

viza-eta-canada

Aceasta viza nu tine de ambasada sau guvern ca accept dat de acestia dar cu toate acestea este obligatorie si trebuie obtinuta. ETA este conectată electronic la pașaportul călătorului. Aceasta este valabilă pe o perioada de pana la cinci ani sau până la expirarea pașaportului, oricare dintre acestea survine mai întâi. La reînnoirea pașaportului, trebuie să obţineţi o nouă autorizație de călătorie. Cu o ETA valabilă, puteţi călători în Canada oricât de des doriţi (în general,de până la şase luni consecutive), insa nu aveţi nevoie de ETA pentru a călători în interiorul Canadei, ci doar cand intrati.

ETA nu garanteaza faptul ca veti intra in Canada dar este o conditie obligatorie pentru intrare, la control, ofiterul vamal fiind cel care va decide daca sunteti eligibil pentru a intra in Canada in urma prezentarii tuturor celorlalte documente.

Pentru a obtine viza ETA, este necesar sa completati online un formular ce va contine toate datele dumneavoastra de identificare impreuna cu detaliile calatoriei. Astfel, alaturi de documentul cu care calatoriti – pasaportul in speta, vor trebui detaliate si perioada calatoriei,scopul pentru care veniti in Canada ( business, afaceri, vizita prieteni/rude ). Este un formular stufos care trebuie completat exact asa ca trebuie sa va luati timp suficient pentru acest lucru. De asemenea trebuie subliniat ca daca va completati singuri acest formular exista si o taxa de procesare de 7 dolari canadieni ce vor fi retrasi de pe cardul bancar pe care l-ati introdus in sistem.

In urma acestei completari veti trimite formularul spre aprobare si intr-un timp ce difera de la caz la caz de la cateva minute la cateva ore veti primi un email cu un numar de inregistrare in care aveti viza si toate datele, aceasta incluzand si perioada pentru care a fost acordata viza Eta. In cazul in care veti primi viza pana la expirarea pasaportului, va trebui sa aplicati din nou pentru obtinerea vizei ETA si ar fi b9ine ca la drum sa aveti si pasaportul vechi pentru ca ofiterii de la vama va pot intreba daca ati mai avut viza. Chiar si numarul vechi de la viza ETA expirata va ajuta.

Obtinerea vizei ETA, este strict necesara si tine de dumneavoastra, neexistand scuza “nu am stiut/o fac acum” Daca nu o ai, nu o sa primesti acceptul de a intra in Canada.

Fiind o procedura destul de complicate si stufoasa, pentru cei care nu vor sa isi bata capul, nu au timpul necesar sau nu stiu cum sa completeze on line acel formular exista si solutia de a apela la o firma de incredere ce face totul in locul vostru. Le furnizati doar datele despre care v-am spus mai sus si ei realizeaza restul iar la final primiti numarul de la viza, avand un suport constant si siguranta ca nu veti gresi cu ceva. Una dintre cele mai cunoscute si de incredere firme ce pot face acest lucru este prezenta pe site-ul visa-canada.info

Canada este una dintre cele mai frumoase si vizitate tari din lume. Cu peisaje care iti taie respiratia, orase cosmopolite, extrem de safe, cu oameni frumosi si primitori. De asemenea este una dintre marile puteri economice al lumii asa ca afacerile infloresc aici. Am vizitat pana acum Montreal-ul si Toronto si ne gandim sa continuam descoperirile si in viitor. Am trecut prin procesul de obtinere a vizei eTA si va dorim sa o faceti si voi.

Deci daca in planurile tale viitoare este inclus un drum in aceasta minunata parte a lumii, nu uita ca pentru un drum fara probleme ai nevoie sa iei si viza ETA.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.