DE STIUT!

Cum suntem manipulati astazi

Afla cum suntem manipulati astazi

Si nu te mai lasa manipulat/a!

Se spune că poti sa il prostești pe unul tot timpul si pe toți o singura data. Ca nu ai cum sa-i păcălești pe toți tot timpul. FALS! Dacă încă mai crezi asta inseamna ca nu ai cont de facebook si nici televizor in casa. Suntem prostiti constant si acceptăm cu seninătate.

Poate datorita varstei sau poate pentru ca am trecut prin multe dar am devenit extrem de precaut si de rezervat cand lucruri se intampla. Nu pot sa ma las dus de val si sa rezonez cu sentimentul colectiv pana nu sunt convins de lucrul acela. Si totusi de multe ori ma las pacalit si eu deci nu sunt foarte diferit de tine. Este omenește sa reacționăm sub impuls numai ca in zilele noastre acest lucru este in proportie de 90% declanșat de cineva cu un anumit interes. Oricare ar fi el însă, nu este in avantajul tau… Media si social media au ajuns atât de false încât revin cu procentul de mai sus  ( 90% ) si va garantez ca acest procent scrie sau posteaza sau intra in direct pentru click, like sau vizionare. Nici un fel de sentiment nu il pune in miscare ci doar dorința de audiență. Formatori de opinii ipocriti, profitori care cauta mai multă vizibilitate, “celebrități” inculte care ranjesc la tv si vorbesc agramat, analiști platiti de servicii sau partide, primari, presedinti, functionari publici care mint, institutii intregi care mint ca sa se acopere. Fiecare dintre ei urmărește ceva! Si nu e deloc ceva in avantajul tau…

FAKE NEWS

Nu crezi? Da click mai jos. Pe oricare. Si convinge-te!

Nu te mai lasa manipulat/a!

Uita-te la toate evenimentele importante din ultimii 30 de ani. Revolutie, Colectiv, 10 august, Hexi pharma, mineriade. Mai sunt… Despre care stii adevarul?? Stii doar ce ti-au zis ei. Am dreptate? Cat din războiul dus de Kovesi mai crezi acum ca a fost corect, după ce ai vazut ca o mulțime dintre cei acuzați au fost efectiv tarati in rahat fără nici o vina. Unde e adevarul? Care e adevarul?

Inceteaza cu distribuirea tuturor gogomaniilor si stirilor false! Influentezi la randul tau fara sa vrei! Minti fara sa vrei! Din ce citesti sau vezi, ca procent, informatia falsă o depășește pe cea reală. Este gresita intentionat si rareori neintentionat! Ascund ceva sau vor sa provoace o reactie. Te duc unde vor ei pentru timpul tau si pentru a-i alege pe ei chiar si pentru câteva minute pe un site sau un post tv. Treci dincolo de naivitate si sentiment sau impuls. E cert că nu doar romanii cauta scandalul si senzaționalul ci omenirea in general. Dar asta ne face oi. O turmă usor de dus de colo colo de cei care au cunostinte de psihologie si lucreaza mana in mana cu cei care stiu SEO sau se pricep la PR. Nu intra in turmă pentru ca, daca turma merge spre prăpastie, acolo vei ajunge si tu.

Nu te mai lasa manipulat/a! Trust no one!

Invata sa te abtii. Pune intrebari. Nu lasa sa iti raspunda unul singur ci informează-te din mai multe surse dacă cu adevarat te intereseaza. Numai reactiona din impuls si lasa lucrurile sa se aseze.  Sa nu ai incredere in nimeni. Din cei care își dau cu parerea despre orice chiar dacă ei sunt zugravi si ceva s-a petrecut în spațiu, niciunul nu urmărește să schimbe ceva ci urmărește doar click-ul tau. Like-ul tau. Telecomanda ta. Sau sa ascunda ceva. Si puțini sunt autorități în domeniu și dintre ei mai puțini ies si vorbesc.

NU TE MAI LASA MANIPULAT/A!!!

Defilarea asta lacrimogena de cate ori ceva grav se întâmplă, este doar o mască! Excepție făcând cativa dintre cei care își varsă durerea, răniți de fapte dar naivi, restul sunt falși! Vorbele spuse si propozițiile care sunt scrise sa te impresioneze sunt false. Asta cauta. Sa te tina legat si sa crezi ce ti se spune. Ce ti se repeta. Ce vor ei! Dincolo de ce o sa primească pe termen scurt de la tine nu o sa il mai intereseze subiectul decat in masura in care TU o sa fii interesat de subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *