Unde calatorim in 2020?

Unde calatorim in 2020 dupa ce gripa a lovit lumea?

Oare in 2020 o sa mai calatorim prin lume dupa ce gripa asta despre care am citit nenumarate pareri  si catastrofice si nepasatoare a lovit Asia?

E greu de prezis ce se va intampla cu violenta acestei gripe, cat de mult va afecta cu adevarat populatia lumii dar este cert ca in aceasta clipa turismul in Asia s-a prabusit. Sincer, chiar si pentru o persoana curajoasa care isi doreste totusi sa ajunga in aceea parte a lumii, probabil pentru un timp va fi imposibil pentru ca nu va mai fi permis.  Deja China aproape ca a inchis granitele iar celelalte tari sunt extrem de precaute si aproape gata sa faca acelasi lucru.

unde-calatorim-in-2020
Strazile goale din Wuhan

In acest moment, mai bine zis in 2019, turismul mondial a atins apogeul din toate timpurile. Lumea se misca in toate partile si calatoriile dintr-o tara in alta sunt ceva obisnuit. Tocmai din acest motiv au explodat si site-urile de rezervari si blogurile de travel si agentiile de turism si se deschid hoteluri si pensiuni si tot ce tine de aceasta activitate are succes… Toata lumea profita de dorinta oamenilor de a descoperi locuri noi.

Este o linie subtire insa intre a calatori si a renunta la acest lucru si e posibil ca in 2020 sa nu mai calatorim!

De frica! De frica de a nu ne imbolnavi de o boala care are din ce se stie acum o rata a mortalitatii de 2%-3% dar care ingrozeste lumea.

Nu stim cu siguranta adevarata amploare a acestei epidemii, nu stim de unde vine decat din declaratiile oficiale care pot fi adevarate sau nu, nu stim cu exactitate daca aceea rata a mortalitatii este reala. Putini sunt expertii capabili de a se pronunta corect in aceasta problema. Insa  din tot ce am trait pana astazi, stiu ca de la calm la isterie este un drum foarte scurt. Si daca un lucru e clar acela este ca gripa se imprastie ca focul pe tot Pamantul!

Ideea prabusirii acestui sector probabil ca da fiori reci multora. Unii sunt dependenti de acest sector, traiesc din asa ceva. Tari intregi chiar. Altii au conexiuni importante si vor fi afectati foarte tare chiar daca nu vor falimenta. Multi doar vor renunta la un hobby. Pe plan mondial au fost 1,5 miliarde sosiri de turişti internaţionali in tarile lumii! 1.5 miliarde care au plecat de acasa si au cheltuit bani acolo unde au fost in vacanta. Se poate vedea partea plina a paharului, cu ar fi ca in unele locuri banii vor ramane in tara dar partea goala a paharului este teribila. Ce inseamna Thailanda fara turism? Cat de afectate vor fi Franta, Italia, Spania sau USA care sunt lideri inceea ce priveste procentul de turisti? Unele tari vor trece peste pierderi usor dar altele vor suferi cumplit. Care vor fi pierderile companiilor de transport aviatic? A agentiilor de turism/ A ortalurilor de rezervari online. Hotelurile goale? Ghizii? Magazinele din statiuni? Sunt atat de multe lucruri conectate care depind de prezenta turistilor.

O asemenea problema este globala. Afecteaza industria in totalitatea ei. Banii nu vor mai pleca din tara dar nu vor mai merge nici la cei din tara care le asigurau serviciile turistice. Nu cred ca cineva stie sau poate estima impactul. Realistii vor spune ca e o criza si va fi depasita, optimistii ca totul e ok iar pesimistii ca se va destrama totul. Ca la orice eveniment mondial. Sunt o multime de variabile si din pacate cele negative primeaza. Daca intr-un timp scurt aceasta criza nu se stinge si nu intra sub control, lucrurile pot degenera atat de mult incat sa devina o criza mondiala de proportii. Eu sper si cred ca nu va fi asa!

Voi ce credeti?

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?