ROMANIA

Cum a fost la Festivalul de la Sighisoara

Festivalul medieval de la Sighisoara

Am ajuns si noi la cea de-a 25 a editie a Festivalului Medieval de la Sighisoara. Si am gasit atat de multe lucruri frumoase si atat de multa incrancenare de a face bani din partea celor care sunt gazde…

Sighisoara este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Mereu este aglomerat, mereu sunt vizitatori din toata lumea deci pe cale de consecinta nu este un oras ieftin niciodata. Dar in perioada festivalului, Sighisoara se transforma! Pe cat de scump e, devine uluitor de scump! Daca cei care participa si anume actorii, cantaretii, cavalerii, ansamblurile de muzica sau de dansuri sunt atat de entuziasti si frumosi, cei care iti vand ceva au probabil senzatia ca in curand vine sfarsitul lumii si trebuie sa lichideze toate stocurile pe care le mai au. Si totul devine absurd. Ca exemplu! La multimea de turisti prezenta, primaria ar trebui sa puna un pic mai mult de doua toalete ecologice. Dar nepunand, lasa astfel loc celor care cer chiar si 5 lei pentru intrarea in locul unde si regele merge singur. Sau mancarea de oriunde vrei sa mananci devine cu cel putin 20% mai scumpa acum. In fine, am inceput cu partea negativa si poate nu e corect! Dar ca sa compensam ne vom opri aici si restul va fi doar de bine.

Cum e la Festival?

O multime de oameni ce misuna intre cele trei locuri unde se desfasoara spectacole. Turisti din toata lumea si artisti tot de peste tot. Costume medievale, cavaleri si domnite ce merg prin piata si sunt trasi/trase in poze alaturi de plimbareti. Locul se preteaza perfect si daca in Bucuresti probabil un grup de tineri cu spade adevarate in mana ar fi extrem de ciudati, aici chiar se potrivesc. La fiecare jumatate de ora undeva se petrece ceva. Se canta, se danseaza, se lupta cineva sau sunt spectacole de teatru. Daca vrei musai sa le legi pe toate ai de alergat intre locurile unde se desfasoara.

Editia din acest an a avut ca tema Legende Medievale si acestea au fost puse in scena cu ajutorul la muzică și dansuri medievale, teatru commedia dell’arte, teatru de umbre, teatru itinerant, teatru interactiv pentru copii, jonglerii cu steaguri, ateliere de artă și manufactură medievală, tabăra cavalerilor, arena de turnir a cavalerilor, curtea comedianților, recitaluri de poezie, conferințe,expoziții și video-mapping. O multitudine de manifestari artistice oferite de amatori si profesionisti. O bucurie pentru copii si adulti.

Am stat putin, a plouat si am reusit sa gustam din farmec. Cuvintele sunt sarace pentru bucuria de culori si de senzatii. Cea mai potrivita alegere este ca la urmatoarea editie sa participi si tu. Noi deja ne facem planuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *