Hanovra. Motive sa vizitezi orasul.

Am gasit cateva motive sa vizitezi orasul Hanovra.

Capitala statului federal Saxonia Inferioară

Acasa la Gottfried Wilhelm Leibniz – inventatorul matematicii binare si la Klaus Meine –  vocalistul celebrei trupe Scorpions!

Hanovra se afla in mijlocul Germaniei si este extrem de usor de ajuns in oras. Ca vii cu avionul, trenul sau pe una dintre renumitele  autostrazi, in Hanovra se ajunge de oriunde repede si comod.  Impreuna cu 20 de municipalități din jur au format începând cu anul 2001 Regiunea Hannover, care cu 1.1 milioane de persoane într-o zonă  de mărimea Luxemburgului este un model de democratie.

stadionul Hanovra 96

Transportul public in oras este perfect, a ajunge dintr-un punct in celalalt fiind usor datorita metroului, autobuzelor si tramvaielor.

Cu 11,36 la suta din oras spatiu verde, este supranumita metropola verde a Germaniei. Pădurea orașului, Eilenriede, este – cu 642 de hectare, de două ori mai mare ca Central Park din New York, fiind cea mai mare pădure urbană continuă a Europei. Are aproximativ 45.000 de copaci pe marginea drumului, care contribuie la păstrarea climatului sănătos, cu 500 de copaci noi adaugati anual.

Are mai mult de 530 km de piste pentru biciclete, 170 km care trec prin spațiile verzi luxuriante. Totalul pentru întreaga regiune este de 1.000 de km! Tot in Hanovra se afla probabil cea mai mare zona pietonala cu peste 300.000 . In zona sunt nenumarate terase, rastaurante dar si o multime de magazine cu branduri celebre ca H&M, Bershka, Primarkt etc. Tot aici se gaseste celebra Market Hall – locul unde se mananca si se bea bere ca niciunde altundeva in oras. Cand am traversat-o noi nu aveai loc sa arunci un ac. Era meci in liga a doua a Germaniei…

MarketHalle

suporteri ai echipei locale Hannover 96

In Market Halle se bea bere si se mananca bine.

In Hanovra exista o linie rosie, vopsita pe asfalt, linie care te duce la toate obiectivele importante si care are o lungime de 4.2 km. Descarca aplicatia din app store si o sa ai un ghid personal in oras! Mi s-a parut geniala ideea! Pentru cei care isi doresc sa viziteze muzee, orasul este un mic paradis. Muzee de arta, teatru, istorie, aviatie, moda. Sau gradina zoologica cu peste 2000 de animale sau celebrele gradini baroce Herrenhause.

Piata de vechituri ce se tine in fiecare weekend dimineata pe marginea raului Leine, are o poveste interesanta. Pe la sfarsitul anilor 60 / inceputul anilor 70, doi studenti au vizitat Parisul si au fost fascinati de pietele de anticariat de acolo. Au hotarat sa inceapa o astfel de afacere si la ei in oras si au convins si alti colegi sa li se alature. Primaria le-a dat aprobare cu conditia ca targul sa inceapa la 7.00 dimineata, mizand pe lenea caracteristica studentilor. S-au pacalit pentru ca studentii au venit dis de dimineata si de atunci traditia s-a continuat pana azi. Toate nimicurile din lume le gasesti acolo daca iti plac lucrurile vintage.

Hanovra – taramul natal al regilor Angliei.

Putini stiu faptul ca dinastia regala din Anglia se trage din aceasta zona. De altfel, Hanovra a condus la propriu Anglia timp de 123 de ani. Astfel intre anii 1714-1837, conducatorii Hanovrei conduceau si Anglia. Exista si acum numeroase legaturi intre oras si casa regala.

Gradinile Regale Herrenhausen

Un obiectiv important si de neratat sunt gradinile de la Herrenhausen. Desemnate cele mai frumoase  gradini din Europa in anul 2015, sunt amenajate in stil baroc si seamana teribil de mult cu gradinile Palatului Schonbrun din Viena. Felul in care sunt amenajate simbolizeaza puterea oamenilor asupra naturii. Totul creste acolo unde doresc gradinarii, nimic nu este la intamplare. Au fost in proprietatea ducilor de Hanovra pentru mult timp si vandute apoi orasului. Cat timp au fost particulare nu erau plantate decat trei tipuri de flori. Apoi, dupa intrarea in proprietatea orasului, populatia a decis ca parcul sa fie plin de flori. Astfel acestea sunt peste tot. In parc poti vedea cea mai inalta fantana din Europa, Grosse Fontaine – cu un jet de apa urias ce ajunge la 35 de metri inaltime.

renovat de compania VW

dsc_0281

dsc_0285

dsc_0269

Aici s-a desfasurat unul dintre summit-urile G5 din anul 2015. Obama sau Putin le-au vizitat… Cladirea palatului, distrusa in cel de-al doilea razboi mondial, este renovata de anul trecut cu ajutorul uriasei companii VW si arata superb.

Tot aici se pot vizita serele Berggarten pline cu plante exotice ce nu cresc decat in temperaturi ridicate.

Noua Primarie

Noua Primarie arata ca fiind foarte veche dar nu are mai mult de 110 ani fiind construita la inceputul secolului XX. Este absolut grandioasa, fiind construita ca sa impresioneze si detine singurul lift in diagonala din Germania. Acesta te duce pana la terasa ce iti da acces la turn si la panorama superba a orasului. Peretii din turn sunt impodobiti cu insemne lasate de turistii care au trecut pe acolo si am reusit sa gasesc si doi romani alaturi de oameni din toata lumea.

Primaria Veche

proaspat casatoriti

1973 - printre cele mai vechi inscrisuri.

catalonia is not spain?

Din turn se vad multe dintre obiectivele orasului, lacul unde poti face plimbari cu barca, muzeele orasului, biserica monument arsa la bombardament in al doilea razboi mondial sau stadionul echipei de fotbal Hannover ’96, acum in liga a doua a Germaniei.

 grupul nostru

case vechi renovate

placute comemorative in trotuar

biserica bombardata si arsa lasata ca monument

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?