FILME

Misiune imposibila? Niciodata!

Ce misiune imposibila?

Daca ar fi sa existe cu adevarat reincarnarea, as vrea din toata inima in viata viitoare sa fiu Tom Cruise in Misiune Imposibila. Chiar daca probabil ar fi coada la el! Este frustrant sa vezi cu ochii tai, cum intre 1996 si 2018, cam din 5 in 5 ani, Ethan Hunt aka Tom Cruise arata neschimbat in timp ce tu acumulezi griji, fire albe, plombe sau kilograme. Plus ca face din ce in ce mai multe cascadorii de unul singur. Enervant. Nu atat faptul ca duce la capat fiecare nebunie imposibila cat faptul ca intre 36 si 56 de ani asta e identic. In fine…

Mi-am imaginat ca Misiune Imposibila FallOut,  o sa fie un gen Rocky 5…mii. Te duci sa-l vezi ca e parte din cultura ta cinematografica dar iesi usor dezamagit. Gen “Frate ce a imbatranit asta…si ce lipsa de idei pentru scenaristi“. Mno, nu-i asa. In partea asta pana si Simon se autodepaseste si devine ( daca era posibil ) mai simpatic decat in primele filme. O regasim pe tipa aia misto tare de la MI5 ( Ilsa…remember??) plus PLUS un personaj nou. O paienjenita alba beton. Vaduva alba, o duduie ce se ocupa in general de acte de caritate si in timpul liber de trafic de arme cu acordul puterilor mondiale. Mmmmi-a placut tipa. Descurcareata foc. Si priceputa! O sa vezi tu…

misiune imposibila

Episodul asta aduce o idee care pe mine m-a surprins. Chiar  daca dau din casa nu rezist sa nu iti spun. Cum ar fi ca Mecca, Ierusalimul si Vaticanul ( centrele religiilor mondiale ) sa fie pulverizate?? Cine pe cine ar da vina? Cine cu cine s-ar razboi. Ar fi un sah mat dat umanitatii. In fine. Dincolo de bombe, plutoniu, CIA, MI5, IFM si alte organizatii apostolice, scenariul este minunat. Rasturnarile de situatie sunt chiar neprevazute si cascadoriile cu adevarat marfa. Furtuna de deasupra avionului te face sa ti se stranga…scaunul de sub tine de teama inaltimii. Plus urmaririle. Astea, e adevarat, intotdeauna au fost deosebite. Ca de fiecare data Ethan e tradat si se descurca el cumva, si tot ca de fiecare data roiesc gagicile prin film si toate-s lipite de el. Norocosul naibii! Faptul ca filmul “te calatoreste” prin Londra si Paris mai aduce ceva in plus in film. Si gata ca devine povestea prea spoiler.

Am vazut si o oarecare schimbare a moralei filmului. De la “salveaza planeta” la “salvarea tine de fiecare om in parte”. O lectie de moralitate pentru puritani si naivi. In realitate, “curatatorul” principal de la CIA, aflat in misiune cu Ethan, este muuuuult mai aproape de adevarul trist din spatele unor asemenea organizatii.

Una peste alta, nou aparutul in cinematografe – Misiune Imposibila – FallOut te lasa multumit si satisfacut. O alta Misiune Imposibila dusa la capat. Asteptam cu interes urmatoarea parte in care Tom Cruise sa NU mai arate la fel si Vaduva Alba sa aiba un rol mai important.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *