EVENIMENTE

ARA MALIKIAN, concertează în România pe data de 25 mai

Excepţionalul violinist, ARA MALIKIAN, concertează în România pe data de 25 mai la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului “The Ara Malikian World Tour” Concertul va începe la ora 20.00 iar accesul în sala de concert va fi permis de la ora 19.00. Porţile Sălii Palatului se vor deschide de la ora 18.30.

Cu coama sa neagră ca tăciunele, ochii parcă pictati cu rimel, hainele extravagante și barba stufoasă, muzicianul Ara Malikian arată mai degrabă a rocker rebel, nicidecum a violonist cu pregătire clasică, îmbracat la costum.  În posesia unui stil cu totul personal, făurit din propriile sale origini și din experiența muzicală bogată, “vocea” sa artistică a devenit o prezență originală și inovatoare pe scena mondială.

Ara Malikian

Noul său turneu, care va ajunge şi în România, „THE ARA MALIKIAN WORLD TOUR”, este dedicat în totalitate fiului său. “Este rezultatul urmăririi fiului meu cum creşte, este rezultatul dezvoltării mele alături de el, sunt toate acele sunete și melodii care încearcă să modeleze ceea ce am simțit și m-au inspirat din el și prin fiul meu. Este o întâlnire cu acel copil care nu aș mai putea fi și aș fi visat să o fiu. Este un tribut adus acelor ființe care sunt la fel de libere ca păsările cerului. Acest turneu este plin de dinozauri, calamari robotici, mașini ale timpului, piane zburătoare. Acest album este ceea ce noi am uitat și mesajul este atât de puternic: magia de a găsi fiecare zi și fiecare cale din acea zi care te fascinează, oricare ar fi aceasta”, a declarat ARA MALIKIAN.

Născut în Liban, în anul 1968, într-o familie de origine armeană, Ara Malikian a început să studieze vioara împreună cu tatăl său de la o vârstă fragedă. Talentul a fost recunoscut și cultivat în ciuda dificultăților întâmpinate din cauza războiului civil din Liban, forțându-l să studieze perioade lungi de timp în adăposturi antiaeriene. Primul său concert serios l-a susținut la 12 ani iar la 14 ani a obținut o bursă de la Ministerul Culturii din Germania pentru a studia la Hochschule für Musik und Theatre din Hanovra. La vârsta de 15 ani a devenit cel mai tânăr elev care a fost admis în acest prestigios centru. Ulterior, și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama din Londra și a studiat cu profesori renumiți precum Franco Gulli, Ruggiero Ricci, Ivry Gitlis, Herman Krebbers și membri ai Cvartetului Alban Berg.

Violonistul Ara Malikian își va face debutul la Royal Albert Hall în mai 2019. Personalitatea sa irezistibilă și energia fenomenală i-au adus numeroase premii în întreaga lume, făcându-l un muzician foarte apreciat si căutat. Toate acestea se realizează în cadrul unui limbaj personal în care forța ritmică și emoțională a acestor tipuri de muzică merg mână în mână cu virtuozitatea și expresivitatea marii tradiții clasice europene.

  • Cu un repertoriu larg, care include majoritatea pieselor importante scrise pentru vioară (concerte cu orchestră, sonate și piese cu pian și muzică de cameră), el a avut în premieră lucrări ale compozitorilor moderni, precum: Franco Danatoni, Malcolm Lipkin, Luciano Chailly, Ladislav Kupkovich, Loris Tjeknavorian, Lawrence Roman și Yervand Yernakian.
  • Malikian este, de asemenea, unul dintre puținii violoniști care cântă recitaluri pentru vioară solo cu programe care includ cicluri complete, cum ar fi Cele 24 de Capricii de Niccolo Paganini, Cele 6 sonate ale lui Eugene Ysaÿe și sonatele și partiturile lui Bach.

Malikian a concertat în cele mai importante săli de concerte ale lumii în peste 40 de țări de pe cinci continente: New York (Carnegie Hall), Paris (Salle Pleyel), Viena (Musikverein), Toronto (Ford Centre), Madrid (Auditorio Nacional). și Teatro Real), Veneția, Los Angeles, Taipei, Hong Kong, Kuala Lumpur, Cuba, Barcelona, ​​Bilbao și multe altele. De asemenea, a participat la festivaluri la Aspen, Colamar, Prades, Schleswig-Holstein, Braunschweig, San Sebastian, Segovia, Bergen, Freden, Metlach și Praga. A colaborat cu numeroase figure artistice, precum: Joaquín Cortés și Belén Maya, compozitori de filme (Pascal Gainge și Alberto Iglesias, alături de care a înregistrat coloana sonoră pentru „Talk to Her”).

Biletele sunt în vânzare via eventim.ro, la următoarele categorii de preţuri:

  • VIP – 328 lei
  • Categoria I – 282 lei
  • Categoria II – 228 lei
  • Categoria III – 182 lei
  • Categoria IV – 152 lei

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.