DE STIUT!

Fereste-te de amenda in strainatate!

Amenda in strainatate

    Vrem sa iti spunem ce amenda  rişti să primeşti în marile oraşe europene dacă eşti prins fără bilet în mijloacele de transport sau dacă fumezi în locuri interzise. Sunt doar cateva si asteptam sa completati si voi. Atunci când ne petrecem concediul în străinătate nu trebuie să uităm că putem să primim amenzi usturătoare dacă ne aprindem ţigara în locuri unde fumatul este interzis, daca consumam alcool in locuri publice sau dacă suntem prinşi fără bilet în mijloacele de transport în comun.

Transport in comun

     Vacanţa petrecută în Europa poate include şi cheltuieli neprevăzute dacă nu ştim detalii aparent banale, dar care ne pot aduce amenzi destul de consistente în unele dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Europa. La Londra, de exemplu, amenda pentru că ai călătorit fără bilet cu un mijloc de transport în comun ajunge la 100 de euro. În capitala Franţei, călătoritul fără bilet poate atrage o amendă cuprinsă între 68 şi 98 de euro 

biletul la control

Alcool.

 La Madrid, 600 de euro amendă pentru consum de alcool în spaţiul public. La Londra  60 de lire sterline ( ce gluma stiind de imaginile de vinerea seara din Londra ), la Praga de aproximativ 40 de euro, iar la Budapesta se încadrează între 30 şi 160 de euro.Consumul de băuturi alcoolice în spaţii publice este legal în Berlin, la fel şi în Reykjavik, capitala Islandei, Bruxelles sau Copenhaga, de exemplu.

   În Stockholm şi Reykjavik, turiştii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care deranjează liniştea publică, sunt duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde sunt reţinuţi până se trezesc din beţie. La fel se procedează şi la Bruxelles şi Helsinki.

noFumat.

   Şi dacă în anumite oraşe europene, cum sunt Budapesta, Stockholm sau Helsinki, poţi scăpa doar cu un avertisment dacă eşti surprins fumând în locuri interzise, in Dublin poţi să te trezeşti cu o amendă de 300 de euro.

amenzi

     La Berlin se dau amenzi pentru urinatul în locuri publice –  20 de euro, de asemenea, autorităţile din Roma au instituit o amendă maximă de 1000 euro pentru persoanele care urinează în locuri publice, mai ales că mulţi dintre turiştii care vizitează frumoasa capitală italiană nu au răbdarea să caute o toaletă publică şi preferă o variantă la îndemână. nu hrani maimutele

 Iar maximum de bani il platesti in Gibraltar daca hranesti maimutele – 4000 de lire!!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *