Ura de după taste

Ura de după taste

Am rezonat la cuvintele acestea maxim si am indraznit sa vi le prezint si voua…Stiam de experiment dar parca niciodata cineva nu l-a explicat atat de bine. Enjoy. Cuvintele unei tipe mult mai desteapta decat mine.

Experimentul Marinei Abramović, femeia care s-a transformat de bunăvoie într-un obiect.

    Acum mai bine de patruzeci de ani, în 1974, artista Marina Abramović a făcut un experiment extrem de interesant într-o galerie de artă din Belgrad. ( De fapt in Napoli )  Într-o sală goală a amplasat o masă pe care a aşezat mai multe obiecte, printre care un trandafir, o pană, o pereche de foarfece, cuie, miere, parfum şi un pistol încărcat, cu un singur glonţ. De asemenea, pe masă exista un set de instrucţiuni pentru public. Timp de şase ore, persoanele din public erau invitate să folosească obiectele de pe masă în interacţiunea cu artista care, la rândul ei, se definea ca un obiect în acea seară. Împreună cu instrucţiunile exista şi un disclaimer prin care artista semnase că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru orice ar fi urmat să se petreacă şi că, din punct de vedere legal, niciunul dintre participanţii la experiment nu va fi responsabil pentru cum va alege să folosească obiectele de pe masă.

Când publicul a intrat în sală, Marina Abramović îi aştepta liniştită şi tăcută… Pentru continuare trebuie sa intrati aici.

marina

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?