Zbor direct spre Sankt Petersburg

Zbor direct spre Sankt Petersburg

Anul trecut viza pentru Sankt Petersburg “s-a scos” la modul ca este foarte usor de luat on line, doar ca nu exista un zbor direct si sa ajungi acolo era foarte greu. Tot anul trecut am facut probabil cea mai frustranta calatorie din ultimii 10 ani cand am decis sa merg in Sankt Petersburg via Londra. Imi luasem 3 zile in oras, timp suficient am zis eu sa bifez cele mai importante obiective din oras. Numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ si am avut vreo 30 de ore cu tot cu somn, fara telefon, fara bagajele pierdute intre Bucuresti si Londra, pe o vreme cainoasa, timp in care am reusit sa vad doar cateva din ce imi propusesem.

sankt-petersburg

Am ramas cu un gust…nu amar…orasul este magnific, am ramas cu un regret urias pentru faptul ca nu am vazut e voiam. Si mi-am promis sa ma intorc. Nici nu m-am gandit insa  ca voi avea oportunitatea sa o fac atat de repede… De aceasta data vom avea sapte zile la dispozitie si cu putinul pe care deja il stiu in oras va fi timp suficient sa il descoperim la pas.

WIZZ AIR ANUNȚĂ EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR DIN SANKT PETERSBURG

Cu alte cuvinte vor avea o cursa directa Bucuresti-Sankt Petersburg, cursa la care deja mi-am rezervat bilete in octombrie!

Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din Europa Centrală și de Est și compania aeriană cu cea mai mică amprentă de mediu din Europa, anunță extinderea operațiunilor din Rusia prin lansarea a patru noi rute de la Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, spre București, Sofia, Vilnius și Bratislava, ce vor începe în iunie și iulie 2020. Pasagerii pot deja să-și planifice călătoriile și să rezerve bilete pe wizzair.com sau prin intermediul aplicației pentru smartphone WIZZ la tarife ce încep de la doar 29.99 EUR.

Sankt Petersburg sau “Veneția Nordului”, nume ce i se datorează numeroaselor canale și poduri impresionante de pe râul Neva (orașul numără aproximativ 800 de poduri), este cunoscut ca fiind și “orașul palatelor”. Nu mai puțin de 7 palate și mai mult de 50 de case imperiale sunt printre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului și împrejurimilor. Centrul istoric al Sankt Petersburgului, numit, uneori, și muzeul în aer liber al neoclasicismului, a fost primul loc din patrimoniul rusesc înscris pe lista UNESCO. Imaginea maiestuoasă a orașului este datorată detaliilor arhitecturale variate: bulevarde lungi și drepte, spații vaste, grădini și parcuri, garduri decorative din fier forjat, monumente și sculpturi decorative.

Si chiar daca mergem in octombrie, cu schimbarile astea de clima sunt absolut sigur nu ca va fi cald dar ca vom vedea soarele si o sa ne putem bucura de minunatia asta de fosta capitala.

 

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.