In Rusia fara viza

Rusia anuleaza viza pentru statele din UE

Viza de Rusia este destul de dificil de luat si poate este un motiv pentru care excursiile individuale sunt destul de rare. Din dorinta de a impulsiona turismul, autoritatile au inceput sa ia o serie de masuri care ce e drept sunt destul de ciudate pentru noi. Astfel ca poti ajunge intr-un oras din Rusia fara viza, poti vizita regiunea din jur dar atat. E ca si cum te-ai putea duce la Iasi dar nu ai putea vizita decat orasul si judetul Iasi. Orasul cu pricina este Sankt Petersburg.

Rusia este una dintre tarile in care nu am reusit sa ajungem si atunci cand am primit vestea pe email ca viza de Rusia se scoate pentru Sankt Petersburg primul gand a fost un drum acolo.  Asa ca deja am decis cateva zile acolo in noiembrie. Via Londra. Poate nu cea mai potrivita perioada de vizitat orasul dar extrem de convenabila din punct de vedere financiar.

E drept ca Rusia nu anuleaza viza pentru tot teritoriul tarii si nu oricum ci doar pentru Sankt Petersburg si doar pentru tarile din Uniunea Europeana. Asta dupa ce deja regiunea Vladivostok şi Kaliningrad beneficiau de acest regim. De acum viza electronică va fi gratuită, se procesează în 5 zile, este complet aplicabilă online, nu necesită uploadarea de vouchere, bilete de avion sau alte documente justificative în afară de scan paşaport şi foto tip paşaport. Deci exact cum e mai bine. Pana la “no visa” mai e dar oricum e un mare pas inainte. Daca vrei sa mergi si tu in fosta capitala a Rusiei, o sa poti aplica aici

Si pentru ca tocmai am aplicat, iti pot spune ca nu poti aplica decat cu maxim 20 de zile mai devreme de plecare, ca dureaza minim 4 zile lucratoare sa primesti viza si ca dureaza 5 minute sa aplici. Datele personale, de pe pasaport, ale hotelului, o poza de pasaport si cam atat. 

Doar ca, asa cum spuneam, te conditioneaza la Sankt Petersburg si la avion pentru ca altfel este greu de ajuns fara sa treci prin teritoriul tarii, unde ai inca nevoie de viza.

Tinand cont de faptul ca exista curse aeriene Bucuresti-Sankt Petersburg rare spre deloc, acestea sunt oricum cu escala si sunt scumpe foc am gasit o solutie cu un “mic” ocol. Bucuresti-Londra (Luton)-Londra-Sankt Petersburg si retur pe aceeasi ruta. Greut poate pentru unii dar obisnuit pentru altii.  Insa drumul l-am scos la un pret magnific. 90 de euro dus/intors cu Wizz Air UK. Un zbor cu o astfel de escala este una dintre solutii ca sa cumparati bilete de avion ieftine.

ferry-sankt-petersburg
Poate cu ferry…

Ideea principala, cea initiala mai bine zis, a fost de a vedea Moscova si de a compara doua capitale uriase intr-un articol. Washington si Moscova. O paralela, o comparatie intre cele doua mari puteri ce au castigat al doilea razboi mondial. Nu a iesit de aceasta data asa ca ne limitam la fosta capitala a Imperiului Rus – Sankt Petersburg. Astazi Rusia nu este o destinatie preferata de turistii romani in comparatie cu Grecia, Spania sau Turcia. Dar in viitorul apropiat poate fi. Daca aceasta politica de deschidere se va mentine si dezvolta, cu siguranta se vor gasi multi care isi vor dori sa mearga sa vada Rusia.

sankt-petersburg

Pana atunci, sa profitam de viza asta free si sa vedem unul dintre cele mai frumoase orase ale Rusiei si ale lumii. 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?