Casa La Dăvrei din Babadag

Casa La Dăvrei din Babadag

Ați auzit de Sinaia din Dobrogea? Așa se mai numește Babadagul si acolo este situata Casa Dăvrei.

Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai veche istorie a țării noastre. Istorie care se întinde pe o perioada ce  coboara pănă in secolele XI î.Hr. până în sec.VII î.Hr. Epoci cand imperii incă nu aparuseră. Dobrogea a fost dorita si stapanita de greci, Imperiul roman, Imperiul bulgar, Imperiul turc, genovezii au construit aici o cetate si astazi e printre cele mai frumoase regiuni ale României. Fiecare timp din cele trei milenii documentate, a lasat ceva in urmă și semnele lor sunt peste tot.  O regiune binecuvântată cu resurse naturale, vreme minunata si peisaje cum rareori gasești.

Nu multă lume știe că Babadagul este supranumit ”Sinaia Dobrogei”  datorită așezării sale la poalele dealurilor împădurite Coiun Baba, Sultan Tepe  și Ianik Bair. Prima atestare documentara este din anul 1263 iar la un anumit moment, pe vremea turcilor deine centrul administrativ și politic al Dobrogei, fiind cel mai dezvoltat oraș dobrogean.

Casa La Dăvrei din Babadag, județul Tulcea, este înconjurată de atracții turistice si este ca o poartă spre Delta Dunării sau spre litoralul Mării Negre. Printre destinatiile turistice din zona putem enumera Cetatea Enisala, Geamia Ali-Gazi Pașa sau Moscheea Babadag cu renumita cișmea Kalaigi – locul unde pelerinii musulmani se spălau înainte de rugăciuni, mormântul  lui Koyun Baba – cel care a dat numele unui deal din zonă, platoul cu sculpturi de la Babadag, parcuri naturale, o salbă de mânăstiri si de lacuri naturale, muzeul Deltei si evident Delta Dunării. Obiective pentru orice calator. iubitor de natura, istorie sau artă.

cetate

Casa “La Dăvrei” este compusă din patru dormitoare confortabile și oferă locuri de cazare pentru opt persoane,dispune de 2 băi, bucătărie mobilată și utilată, living spațios cu loc de luat masa, perfect pentru familiile cazate aici.

Confortabilă și liniștită, cu camere elegante și curate, o curte spațioasă și liniștită, Casa Dăvrei este alegerea optima pentru petrecerea unei vacanțe liniștite sau active. Pentru ei care iubesc aerul curat si natura, gazdele au gandit sptiul exterior astfel încât sa fie ofertant atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Cei mici se pot juca in spațiul special creat pentru ei, un loc de joaca ca un mini parc de aventuri, vara la piscina din curte iar cei mari la plajă, într-un hamac sau poate la grătarul din curte.

Un lucru de menționat este faptul că, locația este pet friendly, animalele de companie fiind binevenite aici. Adaugați și wi fi gratuit, parcare gratuită, terasă cu foișor plus o mică livadă.

Gazdele primitoare, vă așteaptă cu brațele deschise si pot fi contactate la

  • Telefon : 0743121587
    0742879189
  • Email: casaladavrei@gmail.com

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.