La inaltime in China! Shanghai World Financial Center

La inaltime prin Shanghai

Shanghai World Financial Center

Cel mai inalt loc din Shanghai ce poate fi vizitat, iti ofera o panorama asupra orasului absolut senzationala. Este si firesc pentru ca, prin pozitionare si mai ales prin cei 475 m inaltime a platformei vizitate, Shanghai World Financial Center iti pune orasul la picioare. Ca si la Burj Khalifa ( vezi aici ), vizita nu se rezuma la a urca ci devine o experienta de neuitat.

Intrarea

Macheta de la intrare

Spre varf!

Inaugurat in 2008, cu cei 492 metri inaltime, era la acel moment cea mai inalta cladire din Asia. Astazi este a doua din Shanghai dar inca detine pozitia a 11 a in lume. Nu poti sa nu o remarci mai ales prin forma deosebita, forma care i-a adus supranumele de “desfactorul din Shanghai”. Arata intr-adevar ca un desfacator de sticle dar partea de sus este pur si simplu o platforma unde poti ajunge si pasi pe sticla renumita ce te separa de prapastia de dedesubt.

Cateva amanunte despre cladire

Constructia a inceput in anul 1997 si se dorea a fi cea mai inalta cladire din lume. Criza din Asia a stopat constructia si abia in 2003 a reinceput, pentru ca in 2008 asa cum va spuneam sa fie inaugurata. Intre etajele 79-93 se afla The Park Hyatt Hotel, unul dintre cele mai exclusiviste lanturi hoteliere din lume. Etajele 94-100 sunt vizitabile iar etajul 100, situat la 474 m inaltime este cea mai inalta platforma de observatie suspendata din lume. 55 metri lungime, presarata cu geamuri in podea pe care doar cei curajosi calca!100!

Localizare

Situat in cartierul Pudong, cel care se vede atat de frumos de pe panorama de pe Bund, este usor de vizitat. Statia de metrou Dongchang Road Station – linia 2, iesirea 4. Sau poti lua de pe Bund trenuletul cu lumini si te duce la cateva minute de mers pe jos de cladire.

Preturi bilete si program

Deschis in fiecare zi intre orele 8.00-23.00 are ca ultima ora de intrare ora 22.00.

Preturi:

  • etajul 94 – 120 yuani
  • etajele 94/97/100 – 180 yuani

casa de bilete

Ce poti vedea din turn?

Panorama asupra Shanghaiului este spectaculoasa. Raul Huangpu, Oriental Pearl Tower, Cartierul bussines Pudong, Bundul. In zilele senine se vede pana la 25 km distanta. Dar e greu de crezut ca o sa prinzi o zi senina in Shanghai.

panorama pudong

ziua

deasupra prapastiei

Sfaturi.

  • Ia bilet de 180 de yuani! Nu face economie tocmai aici. E pacat!
  • Ia aminte la ora la care se insereaza si intra cu o ora inainte. Asa vezi si ziua si noaptea.
  • Ocupa un loc la geam si nu pleca de acolo. Altfel o sa iti fie aproape imposibil sa ajungi iar la geam.
  • Calca pe geam! E safe si senzatia e super!

Shanghai World Financial Center este alaturi de panorama de pe Bund unul dintre lucrurile “must” din Shanghai. Fiecare yuan platit pe bilet este meritat cu prisosinta!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?