Turist in Oman

Turist in Oman

Ce stim despre Oman ca sa alegem o vacanta acolo? Haideti sa aflam impreuna!

Muscat este capitala Omanului si s-a construit de- a lungul coastei si datorită muntilor care se afla la doar cativa km de coastă a fost nevoit să se lungeasca devenind astfel una dintre capitalele cele mai intinse in lungime – pe circa 60 km. Orasul vechi unde se afla si palatul sultanului se află la circa 20 km departare de orasul nou. Omanul are o indelungata istorie, numele rezulta de la ‘’muzun’’ care inseamna abundenta. Formarea sultanatului s-a infiripat din triburile arabe venite din Yemen care s-au stabilit acolo. Cu sute de ani in urma, Yemenul facea parte din Oman, iar la un moment dat s-au despartit cerand independenta. Oman este numit leaganul civilizatiei arabe peninsulare, se învecinează cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, Arabia Saudită la vest şi Yemen la sud-vest iar la sud est este imprejmuit de Marea Arabiei, si sud est este Golful Oman, o tara cu munti cizelati de ape si inconjurata de ape de un albastru tulburator.

_____________________________

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Oman au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei, dacă dețin pașapoarte simple/simple electronice, cu o valabilitate de minim 6 luni de la momentul intrării în acest stat. Cetățenii români pot aplica pentru viză online, accesând https://evisa.rop.gov.om. Din martie 2018, a devenit mai ușor obținerea unei vize Oman. Anterior, era posibilă obținerea unei vize numai la sosirea in tara. Acum puteți solicita online Oman Visa înainte de călătorie prin intermediul acestui site, intr-un mod usor si rapid. Această alegere facilitează obținerea unei vize, cu documente minime și o așteptare mult mai scurtă altfel trebuie să stați într-o coadă lungă dacă decideți să obțineți viza la sosire. Cu o viză către Oman, nu trebuie să parcurgi toate aceste probleme iar procesul de solicitare eVisa pentru Oman durează în mod normal cateva minute. Aveți nevoie de un pașaport valabil cu cel puțin șase luni de valabilitate de la data prevăzută de sosire în Oman si dacă nu îndepliniți această cerință, este posibil să nu obțineți aprobare. Va trebui să scanați / fotografiați și să încărcați pagina cu date bio din pasaport în timpul procesului de solicitare. În continuare, solicitantul va avea nevoie de o fotografie digitală a acestuia care să îndeplinească standardele unei fotografii de pașaport. Veți avea nevoie de o fotografie digitală cu fundal alb iar aplicația are nevoie de o fotografie recentă (realizată în ultimele șase luni). În continuare, va trebui să furnizați adresa de e-mail curentă. Vei primi o copie a eVisa aprobată prin e-mail. În timp ce eVisa dvs. va fi legată electronic de pașaport, va trebui,  să imprimați o copie pentru a arăta oficialilor de imigrare odată ce ajungeți în Oman. În cele din urmă, va trebui să alegeți o metodă de plată. Aplicația oferă mai multe opțiuni, inclusiv PayPal și carduri de credit / debit. De menționat este faptul că cetățenii din câteva țări selectate nu pot primi un e-visa Oman. După cum am menționat anterior, acești călători trebuie să viziteze cea mai apropiată ambasadă pentru a obține o viză tradițională pentru a călători în Oman asadar atentie la cetatenie si conditii. Vizitele turistice sunt acordate cetatenilor străini care doresc să intre în Sultanatul din Oman pentru turism. Cu alte cuvinte, eVisa către Oman este destinată turiștilor! O viză turistică autorizează un titular de viză să viziteze și să rămână în Oman timp de o lună iar valabilitatea vizei turistice către Oman va fi de o lună numai de la data emiterii. Puteti intra o singura data in tara si dacă doriți, puteți prelungi  pentru o perioadă similară.

_______________________________

 

moschee-muscatNu am ajuns inca in Oman si sincer nu este pe lista mea scurta in perioada urmatoare, dar nu se stie niciodata. De curand  un prieten care calatoreste mi-a povestit despre o vizita in Oman si i s-a parut fabulos. Intr-un accent poetic a spus ca atunci cand a fost in  Oman a  simtit locul  ca o cadana care are totul la picioare, o printesa printre dune de nisip si munti prelucrati de ape limpezi, un oras incarcat de istorie apasatoare.

Este destul de curios faptul ca Dubaiul este o tinta pentru turistii romani iar Omanul care este atat de aproape nu intra pe lista cu toate ca merita. Muscat de exemplu, are o vechime de peste 2000 de ani, se lauda cu o moschee uriasa ce detine un candelabru fabricat complet din cristale Swarovski, tot aici se gaseste Piata Muttrah Souk, o piata traditional araba de unde pot fi achizitionate suveniruri,  Muzeul Bait Al Zubair care povestește despre istoria, cultura și tradițiile sultanatului si face vizita la Palatul Sultanului pe intelesul tau, palat unde descoperi si  cele doua forturi Mirani si Jalali aflate langa acesta.

muscat-oman

Omanul este una dintre tarile cele mai linistite din zona. Traditiile sunt pastrate mai bine si mai trainic decat in alte parti iar locul este sigur pentru ca Omanul are legaturi stranse si de buna intelegere cu toate tarile din vecinatate.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.