OBIECTIVE TURISTICE

The Shard

The View from The Shard

Cea mai inalta cladire din Europa, The Shard, este deschisa vizitatorilor. “Ciobul” . Numita asa probabil dupa felul in care se termina, neregulat si ca si cum ar fi sparta. Are 306 metri inaltime si este situata in mijlocul Londrei. 1.5 miliarde de lire si 95 de etaje. 4 ani de constructie. Adaposteste spatii de birouri, hoteluri, restaurante de lux, apartamente si evident platforma de la etajele de sus. Ca aproape orice lucru scump din Marea Britanie, exista si aici o implicare financiara a spatiului arab, Qatarul fiind unul dintre contribuitorii importanti la construirea uriasului “ciob”.

The Shard
The Shard

Chiar daca a fost finalizata in 2012, abia in 2017 am reusit sa ajungem sa urcam pe acoperisul sau. Am vizitat in Dubai Burj Khalifa si putem spune ca rivalizeaza. Intr-un oras cum e Londra, cu Turnul Londrei sau Catedrala St. Paul atat de aproape au reusit sa integreze o cladire ultramoderna in arhitectura orasului, fara a ciunti din farmecul Londrei.

Am intrat la a doua incercare cu London Pass-ul nostru, deoarece, ca mai mereu, in prima zi era innorat si de sus nu se vedea nimic. Jos la receptie sunt niste monitoare pe care poti sa vezi ce se vede de sus. In prima zi…nu se vedeau decat norii. Abia a doua zi am prins o fereastra de vreme senina si am urcat.

Platforma se situeaza intre etajele 68 si 72 si ofera panorama de 360 de grade nu numai asupra Londrei ci pana la 50-60 km departare cand este senin. Sus la etajul 72, spatiul de deasupra ta este deschis si simti vantul puternic iar daca ploua…te ploua!

Panorama pe lumina din The Shard

Panorama seara din The Shard

Sunt doua baruri unde poti servi ceva de baut si ca la orice view trebuie sa iti alegi perioada din zi cand ziua lasa locul intunericului si sa iti alegi din vreme un loc la geam. Du-te in partea stanga a cladirii unde apune soarele. Acolo e cel mai aglomerat dar si cel mai spectaculos.

Poate cea mai cool experienta la The Shard este “Silent disco” de sambata seara incepand cu ora 22.00. Pentru 37.50 lire ai acces la etajul 72, bauturi din partea casei si o discoteca proprie in casti. Poti alege din cei trei DJ disponibili si dansa impreuna cu ceilalti. Poate din exterior, niste oameni ce danseaza fara sa se auda muzica pare ciudata dar castile aduc muzica si dansul. Este o experienta pe care ne-o dorim si noi.

O experienta mai la indemana si aflata permanent sus, este The Slide. Practic un pat pe care te pui cu niste ochelari 3D ce te poarta intro realitate virtuala astazi ce poate deveni adevarata maine.

The Shard a fost unul dintre cele mai dorite obiective la ultima calatorie in Londra. Europa nu iti ofera nimic care sa se compare cu el. Shanghai, Dubai sau New York au lucruri asemanatoare insa aproape de noi nu exista nimic mai tare.

Biletele la The Shard sunt relativ scumpe ca pret. Pleaca de la 18.95 lire pentru adulti si 12.95 lire copii daca le cumperi in avans pentru zilele de luni-vineri si ajung la 30.95 lire/adult si 24.95 lire/copil de la receptie. Exista si alte preturi in functie de zi, eveniment sau oferta. Ca orice lucru din Londra este incalcit. Puteti insa folosi London Pass-ul si intrarea este gratuita.

Programul este intre 10.00 si 19.00 de  duminica pana miercuri si de la 10.00 pana la 22.00 de joi pana sambata. Programul insa poate fi schimbat in functie de evenimentele de acolo si de vreme. Verificati cu atentie inainte de a cumpara on line.

Una peste alta The Shard a fost o experienta dorita si care nu ne-a inselat asteptarile. Londra vazuta de sus, de atat de sus, arata incredibil. Fiecare cladire isi dezvaluie secretele si Tamisa curge intunecata la picioarele tale. Daca ajungi in Londra, pune acest obiectiv pe lista ta pentru ca merita fiecare penny.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *