LUMEA MARE

Terra Salin – salina ta din Bucuresti

Terra Salin – sau cum poti merge la salina fara sa pleci din Bucuresti

Pe 2 ianuarie 2021,  s-a deschis in Bucuresti, prima salina artificiala cu halogenerator, pe numele ei Terra Salin. O investitie ce intra pe o nisa putin valorificata in capitala. Terra Salin reprezintă o salină artificială cu nebulizator performant de aerosoli salini uscați ce creeaza un microclimat hipersalin, salina deschisă în colaborare cu un medic specialist.

terra salin

*Halogeneratorul este un echipament medical avansat care menţine concentraţia de sare din încăpere constantă pe durata întregii şedinţe.
*Aerosolii salini dispersați în atmosfera halocamerelor sunt inhalați pe căile respiratorii sau sunt absorbiți transcutanat. În funcție de diametrul particulelor, aerosolii inhalați acționează la diferite niveluri ale tractului respirator, prin accelerarea clearence-ului mucociliar și optimizarea surfactantului pulmonar.

Curele în saline sunt recomandate de medicii specialiști atât bolnavilor, cât și oamenilor sănătoși. 45 de minute pe zi petrecute în salină sunt suficiente pentru a menține sănătatea căilor respiratorii și a întări sistemul imunitar. Absorbția aerosolilor salini dezinfectează organismul, fluidizează mucoasele, elimină toxinele și reface elasticitatea membranelor. Totodată, reduce PH-ul și împiedică gruparea microorganimelor care provoacă iritații ale aparatului respirator.

Pe intelesul tuturor, o cura intr-o salina este extrem de benefica pentru intregul organism dar mai ales pentru aparatul respirator.

Un lucru de remarcat este faptul ca, la Terra Salin se pot face tratamente postcovid. Asadar, daca ai fost pozitiv chiar daca ai avut sau nu simptome, se spune ca plamanii sunt afectati. Aici le regasesti sanatatea!

terra-salin

Practic, salina consta in doua camere de terapie, una pentru adulti si una pentru copii, camere acoperite pe perete cu sare, cu un covor de sare pe podea si un aparat ce emite in ambele camere o substanta ca un abur ce vine de la halogenerator. Camera de adulti este amenajata cu sezlonguri si scaune comode, reviste si carti, muzica ambientala in fundal iar sarea alba de pe podea iti da senzatia ca esti la plaja undeva in Maldive. Cea destinata copiilor este exact ca un loc de joaca, plina de jucarii si cu aceeasi sare pe pereti si pe jos. Copilul nici macar nu realizeaza ca este la o sedinta de tratament, simtindu-se ca in orice alt loc de joaca obisnuit, cu diferenta ca pe jos este o “zapada” din care nu se poate face un om de zapada.

Vei simti gustul sarat pe buze in timp ce vei sta relaxat iar la final, chiar daca nu realizezi aerul sarat respirat, o sa intelegi cand sprancenele tale vor fi ca ale lui Mos Craciun, salinitatea deosebita din camera.

Indicaţiile terapeutice pentru aerosolii salini uscați sunt reprezentate de BPOC, astm bronșic, tabagism, infecţii recurente ale căilor respiratorii, dar și pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii pulmonare din atracoză sau silicoză. Pe parcursul curei terapeutice saline simptome precum tusea, dispneea și rinoreea scad în intensitate până la dispariție. Totodata rezultate deosebite s-au obţinut la aplicarea terapiei cu aerosoli salini în tratamentul dermatitei atopice.

Contraindicațiile sunt îndreptate spre pacienții cu hipertensiune arterială și afecțiuni cardiace, precum și neoplazii. De asemenea nu este indicată haloterapia în faza acută a unei boli.

Terra Salin se afla in Bucuresti in zona parcului Carol, pe strada Gramont nr.38. Puteti sa-i gasiti la nr. de telefon 0787 716 588, pe adresa de email office@terra-salin.ro, pagina de facebook Terra Salin sau pe site-ul propriu www.terra-salin.ro 

Preturile sunt promotionale deocamdata:

  • Adult – 46 lei/sedinta/45 de minute
  • Copil – 32 lei/sedinta/45 de minute
  • Un adult plus un copil – 56 de lei/sedinta/45 de minute
  • Un adult plus doi copii – 67 lei/sedinta/45 de minute

Abonamente pentru toate optiunile:

  • 5 sau 10 sedinte valabile 30 sau 60 de zile incepand de la 137 lei/copil pana la Family group ( 6 persoane ) – 750 de lei

terra-salin

Romania este binecuvantata cu multe saline, personal am vizitat doua, cea de la Turda si salina de la Praid. Sunt diferite prin prisma faptului ca natura ajutata de om a creat o minunatie. Daca iti doresti insa o cura de sanatate care sa nu necesite deplasarea in alta zona a tarii, ai ocazia acum sa beneficiezi de un mediu artificial ce imita la perfectie natura, acasa in orasul tau.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.