AMERICA DE NORD

Final de era Trump

Final de cariera politica pentru Trump

Am trait prea multe in Romania ca sa nu fiu convins ca in spatele atacului din capitala Americii nu sunt planuri bine gandite. Nu cred in “spontaneitatea” manifestantilor deloc si sunt sigur ca cei care au intrat cu forta in Capitoliu au fost manipulati de ambele parti.

In spatele fiecarui Presedinte, din orice tara ar fi el, exista echipe formate din nenumarati oameni care stiu exact cum merg lucrurile in realitate si il sfatuiesc pe cel care detine functia. Nu suntem in Evul Mediu cand Regele avea putere deplina si tocmai de aceea s-a inventat separarea puterilor in stat, pentru a putea stăpâni tendintele unor potentiali dictatori. Ce nu se spune in media este ca in Washington, mitingul a adunat sute de mii de protestatari. Nu cativa. Sute de mii! O masa de oameni nemultumiti, nu neaparat slab educati pentru ca femeia care a decedat in Capitoliu, impuscata in piept, era un fost agent al Armatei USA.

Se putea foarte usor apăra cladirea aceea si cine a vizitat capitalele lumii a putut observa ce bine si serios sunt pazite si aparate cladirile guvernamentale importante. Sa ajunga niste persoane inarmate cu steaguri, bete si niste garduri sa forteze intrarea si sa si reuseasca sa intre in cladire este de domeniul absurdului. i ales in America, mai ales in Washington unde masurile de securitate deseori sunt de nivel SF. Amintiti-va de August 2018 in Bucuresti cand o mulțime la fel de furioasa a fost pulverizata de fortele de ordine. Deci “nu am putut sa-i oprim” iese din discutie.

Chiar si daca aveau arme la ei, chiar si daca erau multi protestatari, cei care conduc forțele de ordine STIAU exact ce sa faca in asemenea situatii. Doar ca i-au lasat sa intre opunand putina forta.

Evident ca era o lupta pierduta si ca nu aveau ce sa castige intrand acolo. Sunt surprins ca nu au vandalizat, nu au dat foc sau nu au distrus. Doar ca erau furiosi si porniti sa isi faca singuri “dreptate”. Nu imi pot imagina pe ce a mizat Trump ca o sa se intample. Alaturi de suporterii sai si de aliatii republicani poate a mizat pe noi alegeri. Poate…

Pot insa sa imi imaginez pe ce au mizat adversarii lui Trump!

Daca as avea dreptate, miza acestui atac si faptul ca aproape s-au dat deoparte din fata manifestantilor a fost ca l-au lasat efectiv pe Trump singur.

De acum, toti aliatii sai din Partidul Republican s-au dat deoparte. Toti! Populatia Americii s-a uitat ca si noi la televizor văzând un atac intern asupra democratiei. “O tentativa de lovitura de stat“. Iar toata credibilitatea pe care Trump o avea, toata bruma de incredere s-a dus. I-au facut un rau urias cei care au intrat in Capitoliu si l-au scos efectiv din politica pentru totdeauna.

Nici nu mai conteaza de acum daca alegerile au fost corecte sau nu! Jocul s-a terminat cu un mat urias dat celui ce va deveni probabil cel mai detestat Presedinte din istoria USA.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *