AMERICA DE NORDLUMEA MARE

La plimbare cu gondola in The Venetian Resort din Las vegas

In Las Vegas exista o mica Venetie

Asa cum exista un mic Paris, un mic New York sau mai stiu eu ce alt loc celebru din lume. Pentru ca Las Vegas a adus fiecare bucatica a lumii celebra si a construit-o la scara redusa. De aceea gasim si Venetian, Hotel Venetian, o mica Venetie cu canale de apa, pusa in scena in orasul din mijlocul desertului. Chiar si turnul Campanila, turnul Bisericii San Marco din Venetia este la locul lui. Nu la fel de mare si nu langa o biserica evident.

Cu siguranta ati vazut pe internet poze cu gondole in Las Vegas. Nu, nu exista un rau care sa treaca pe acolo, evident ca nu discutam despre vreo mara sau vreun lac ce scalda orasul. Las Vegas este in mijlocul desertului si apa este extrem de pretioasa. Dar nu pe Strip. Unde exista de exemplu fantanile de la Bellagio.

Un lux incredibil si opulent e prezent aici si va dau cuvantul de onoare ca am fost pacaliti de tavanul inalt si desenat ca cerul. Chiar am crezut pentru cateva secunde ca e o galerie in aer liber! Astfel ca in mijlocul desertului Nevada, poti sa te plimbi cu gondola pe canale cu apa cristalina. Exact ca in Venetia. De fapt…nu. Ca in Venetia apa nu este atat de curata.

Hotel Venetian este o imensitate de resort. Peste 4000 de camere, un cazino urias, peste 20 de restaurante si o galerie comerciala cu mai mult de 80 de magazine. Galerie amenajata intr-un fel de labirint prin care curge un canal cu apa limpede pe care plutesc gondole. Se poate face o plimbare cu gondola atat in interiorul resortului cat si in afara lui. Doresc sa le multumesc celor de la The Venetian Resort Las Vegas pentru bucuria pe care ne-a facut-o, pentru plimbarea cu gondola. Recunosc ca in Venetia nu am reusit sa fac o plimbare cu gondola desi am fost de 2 ori , asa ca imi doream foarte mult o plimbare. Chiar daca a fost in Las Vegas a fost foarte frumos, o experienta exceptionala pe care o recomand tuturor.

Constructia, ca aproape toate din Las Vegas, este realizata la scara uriasa. Tavanul este pictat ca si cum ar fi cerul albastru cu nori pe el si iti creaza senzatia de spatiu liber. Podeaua este din piatra cubica, totul pare ca un oras adevarat.

Cea mai buna comparatie ar fi cea cu un mall. Lasand hotelul si cazinoul deoparte, Grand Canale este de fapt un Mall. Cu restaurante faimoase si magazine de toate soiurile. Si plimbarea de aici este un fel de “must” in Las Vegas, asa cum e jocul la pacanele sau admiratul fantanilor de la Bellagio.

 

Hotel Venetian din Las Vegas, este asa cum am spus o reproducere a orasului celebru din Italia. In stilul american au reusit sa aduca o bucatica de Italia in USA. Plimbarea cu gondola nu este ceva nemaivazut dar are un sarm special si poti spune peste ani ca “M-am plimbat cu gondola in Vegas”. Ceea ce. sa recunoastem, nu multa lume poate sa afirme…O plimbare costa 34 de dolari de luni pana joi si 39 de dolari de vineri pana duminica dar asta in conditiile in care imparti gondola cu alte persoane, daca doresti sa mergi doar tu si iubitul sau iubita ta pretul este mai mare evident O plimbare costa 136 de dolari daca iti doresti sa te plimbi doar tu cu persoana draga. Casa de bilete este in galerie, gondole sunt destule si gondolierul iti si canta ceva in italiana cat timp te plimba. Vreo 10-15 minute cu aproximatie . Puteti face si poze si pachetul este de 32 de dolari. Noi ne-am bucurat impreuna cu colegii nostri din presa de o plimbare pe canale pe care  o sa o pastram  ca pe o amintire speciala in uimitorul oras Las Vegas.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.