Relaxare in Bucuresti de astazi. Pentru cat timp?

S-au relaxat regulile in Bucuresti. Nu va dura mult!

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se redeschid la 30% din capacitate, începând de astăzi pe baza unei statistici care da ca procent sub 3% rata de infectare. Ceea ce e bine.

Prefectura Bucuresti a transmis:

  • Deschiderea restaurantelor și a cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Se menține însă măsura progamului de funcționare restrâns, între orele 06.00 și 21.00;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00;
  • Localurile aflate în aer liber vor funcționa cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și cu maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
  • Se deschid cinematografele, sălile de spectacole și concerte, dar cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Se deschid și sălile de jocuri de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00.

Doar ca nu au luat in considerare noile realitati…

Chiar daca noi, in bula noastra, avem senzatia ca lucrurile se aseaza, daca ne uitam putin la ce se intampla in restul lumii vedem ca nu e deloc asa. Nu avem habar daca un “guvern ocult” ne-a pricopsit cu virusul acesta si cu vaccinul sau pur si simplu lucrurile rele se intampla. Este evident insa ca noile mutatii sunt cu mult mai periculoase decat prima varianta. In Europa lock down-ul a devenit deja regula, se inchid granite si ne indreptam incet incet spre perioada de acum un an cand toata lumea a luat o pauza pentru doua luni.

Insa marele avantaj de azi este ca avem vaccinuri. Bune, rele, acceptate, contestate… Ele exista si din putinele date de pana acum nu au efecte adverse chiar daca nu functioneaza atat de bine pe cat ne-au spus si pe cat ne doream. Chiar si asa, Ministerul Sanatatii a solicitat Prefecturii ca aceste masuri sa nu fie aplicate si sa ramanem in scenariul rosu pentru ca au fost confirmate cazuri de covid cu tulpina britanica in Bucuresti. Ei spun ca situatia este sub control. Eu spun ca nu au nimic sub control! 

Daca va amintiti de inceputuri in 2020 cand erai luat cu “casoleta” ( izoleta ) din casa si dus la spital, se faceau anchete epidemiologice samd nu au reusit nimic! La rata de infectare de atunci. La rata de infectare de acum, adusa de tulpina asta noua, cu toata experienta pe care au acumulat-o toti ( de la medici la DSP ) se va aprinde focul curand…

Avem o scurta perioada de relaxare in Bucuresti…Profitati!  Nu va dura!

Up date.

Ca o confirmare a faptului ca nu va dura… A  venit stirea ca Israelul si-a inchis granitele pentru 7 zile. Si discutam despre tara cu cel mai mare numar de vaccinati!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?