Red Angus Steakhouse
Red Angus Steakhouse
Red Angus Steakhouse, este un restaurant din Bucuresti, situat in Centrul Vechi, pe strada Franceza, vis a vis de Curtea Veche, curte ce se afla in restaurare de vreo doi ani. La Red Angus mi-am adus aminte de prima “argentiniana” din viata mea, o friptura de vita uriasa, mancata la un restaurant din Lombardia cu multi ani in urma. Acolo a fost prima data cand un ospatar mi-a adus o friptura de vita de mai mult de jumatate de kg si am inteles ca vita, ca si carne, nu este doar pentru “ciorbita” ci ca poate fi gatita si altfel. Apoi am mancat vita si cotlet si pe piatra incinsa…de fiecare data cand am avut ocazia sa gust asa ceva mai ales cu carne adusa din tarile care au traditie in bucataria unde se prepara vita, facuta cum se cuvine (mediu prefer eu ), am profitat si am pus si paharul de vin rosu regulamentar langa farfurie.
Friptura de vita de la Red Angus Steakhouse
Este foarte posibil sa fie mai multe locatii care sa iti ofere in meniu genul acesta de carne, preparat la gratar dar nu stiu cate dintre ele aduc carnea din Australia sau Uruguay. Pentru ca dincolo de regulile de gatit la o asemenea friptura, dincolo de maiestria chef-ului ce conduce bucataria, conteaza enorm si carnea, carne ce trebuie sa fie de la o vita crescuta special pentru carnea sa. Nu toate tarile lumii au acest specific si daca ne gandim la felul in care cresc vitele in Romania, intelegem de ce carnea de vita de aici nu se poate compara cu carnea de vita argentiniana, australiana sau din Uruguay. Sunt diferente de gust, de textura care puse in farfurie fac sa fie preferata carnea de import. Carnea de vită este, în general, mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine, proteine și substanțe nutritive dar daca vine din Australia, Uruguay, Argentina sau poate renumita Kobe din Japonia si este gatita bine, acest lucru nu mai este valabil fiind foarte frageda. Devine atat de suculenta si de gustoasa incat bate orice alt gen de carne rosie.
Fiecare locatie are secretele ei in bucatarie iar aici am gasit ca reteta secreta, sosul din farfurie. Gustos dar cu o reteta secreta. Am intrebat si ni s-au spus doar “rosii, alte cateva legume si ceva de la osul fiert plus ceva ce stie doar chef-ul“. Ideea este ca acest sos completeaza carnea foarte bine. Fara a fi picant, usor dulceag si intradevar cu gust de legume, imbogateste gustul carnii.
De ce Red Angus Steakhouse?
Totusi, de ce ai alege Red Angus Steakhouse cand poate nici macar nu iti place friptura de vita, indiferent de felul in care este gatita si indiferent de tara de unde provine carnea.
Pentru ca la Red Angus nu ai in meniu “carne de vita” punct! Red Angus Steakhouse este un restaurant cu specific american ce respecta tema. Burgeri senzationali asteapta sa fie comandati de pofticiosi, fructe de mare, supe, salate de toate felurile, evident deserturi si o senzationala chifla pregatita in casa, servita cu pesto de ierburi aromate proaspete și alune, branză Cheddar, Mozzarella și unt cu usturoi. Alaturi de o lista de vinuri de calitate, romanesti, italiene, chiliene sau frantuzesti. Pentru ca si vinul este un aliment, nu-i asa? Si are locul lui la masa.
Ofertele restaurantului cu meniuri pentru copii si meniul de pranz completeaza lista
Red Angus Steakhouse este un loc făcut cu suflet. Un restaurant cu specific american din București, care-și dorește să te îmbie cu faimoasa carne de vită Red Angus și o atmosferă specială. Red Angus Steakhouse poate fi iesirea ta relaxanta in oras. Locatia centrala, atmosfera chill, calitatea preparatelor si a servirii il recomanda pentru o vizita alaturi de cei dragi sau alaturi de prieteni. Dincolo de designul interior si de atmosfera chill, am remarcat un fel de “oferta” ca sa zic asa pentru clientii fideli. Daca esti client fidel aici si iti place friptura de vita, o sa primesti un cutit personalizat cu numele tau ce va fi pus pe perete si te va astepta pana te intorci. Este al tau si doar al tau si nu il vei folosi decat tu atunci cand vei fi oaspete la Red Angus. Mi s-a parut o idee faina si care ma apropie de oamenii de aici. Nu un fast food ci un loc unde pe langa mancare ai si liniste.
Dupa amiaza de la Red Angus Steakhouse a fost asa cum ar trebui sa fie orice masa la un restaurant. Cu un ospatar care chiar stia ce ne serveste si ce sa ne recomande, cu preparate de calitate gustoase si o atmosfera calda si relaxata. Vrei sa traiesti si tu experienta noastra? Du-te și bucură-te de o friptura de calitate și mancaruri delicioase în restaurantul situat în Centrul Vechi al Bucureștiului
- Adresă: strada Franceză, nr. 56
- Telefon: 0756/600 000
- Email: contact@redangus.ro