Kitchen Market Restaurant Tel Aviv
Kitchen Market Restaurant Tel Aviv
Unde sa mâncam în Tel Aviv?
De curând am revenit din proiectul Israel 2019. Principala destinație a fost de aceasta data capitala tarii, Tel Aviv-ul. Orasul Tel Aviv este o destinație superba pentru o vacanta indiferent de anotimp. Iar ca idee, vara oricât ar fi de calda, este atrăgătoare datorita falezei pe care o punem în top 3 plaje din Europa. Se întinde intre City of Jaffa, în stânga, și portul vechi în dreapta pe o distanta de kilometri. Ei bine, în vechiul port, deasupra pieței, într-o clădire cu etaj ce multa vreme a fost abandonata, se găsește astăzi un mic restaurant care pe dinafara nu îți atrage atenția dar care este absolut minunat prin ceea ce iți pune în farfurie. Bogăția legumelor, a marii,savoarea cărnii, inspirația și hărnicia oamenilor aduse în bucătărie.
Chiar și locul unde se găsește restaurantul este interesant. Un vechi port, nefolosit acum, cu magazine de firma și terase pe lângă, cu piața într-un colt și restaurantul deasupra. Oriunde ai sta la masa în Kitchen Market vezi marea de la etaj iar din cealaltă sala strada cu agitația ei se desfășoară la picioarele tale.. Acestea și bucătăria deschisa întregesc aspectul restaurantului. Unul nu pretențios dar prietenos. De la masa ta, vezi ce trebăluiesc cei care iți prepara mâncarea și te simți ca într-o emisiune în direct unde vezi agitația aceea nebuna specifica unei bucătarii.
Kitchen Market nu este doar un restaurant. Dincolo de preparate este grija pentru client și felul în care gândesc bucătăria. De la produsele naturale și proaspete, unele aduse de la un bătrân fermier furnizor oficial al restaurantului – Abu Ali – altele achiziționate chiar din piața de jos, de la felul în care ești primit la felul în care ești servit. Este un loc unde te simți primit cu drag. Dincolo de preturi și de afacere este spiritul de ospitalitate și grija pentru ceea ce ți se pune în farfurie. Grija pentru ce mănânci și cum arata ce mănânci. Iar locația și designul restaurantului contribuie din plin.
Se spune ca trebuie sa mănânci ca sa trăiești și nu sa trăiești ca sa mănânci dar în același timp, Socrate, unul dintre cei mai mari gânditori ai lumii a spus ca ”Oamenii de rând trăiesc ca să mănânce și să bea. Oamenii de valoare mănâncă și beau ca să simtă că trăiesc”. Cam asta iți oferă Kitchen Market – mâncare ce te face sa simți ca trăiești!
Si mai ales ca am experimentat ceva nou aici. Ceva special creat pentru noi. Un meniu pe care nu l-am știut dinainte. Dincolo de ce vrei tu sa mănânci. Câteva întrebări puse despre tine, ce persoana ești, dacă iți plac fructele de mare, carnea, legumele, dacă ești fan dulce sau condimentat. Toate răspunsurile au dus la masa pe care am servit-o aici. Bucătăria a trimis pentru noi ce a crezut ca ne-ar plăcea și fără îndoiala ne-a nimerit! Pentru ca fiecare fel, de la starter la desert a fost ceva surprinzător și deosebit. Si niciodată nu știam ce o sa urmeze…
Am pornit încetișor…cu un…ceva bun ce conținea carne de vita, ciuperci, maioneza, castraveți murați tăiați super fin și deasupra o felie subțire de țelină. Un fel ușor și un start ce doar a deschis papilele gustative. Imediat după a apărut pasta de roșii în ulei de măsline, cu pâine de casa și unt. O completare practic. Ca și sfecla roșie cu coacăze pe pat de pâine crocanta și cu crema de brânza Roquefort așezata pe nuci. O combinație de dulce cu sărat. Fusion ar zice unii. Nebun de bun în felul sau ciudat. Pâinea aceea adusa în tava de metal pe o foaie și dedesubt cu iarba a fost nu doar ca prezenta frumoasa ci sublima la gust. Doar in Georgia am mai mâncat pâine atât de buna…
A urmat un dish pe care cu adevarat l-am savurat. O farfurie ce conținea trufe, ciuperci, putina carne de pui și parmezan alături de doua crochete acoperite cu brânza. Vinul a mers excelent și chiar dacă am mai gustat trufe am remarcat bogăția mirosului și puterea gustului pe care acestea o aduc oricărui preparat.
Felul principal a fost în acord cu ceea ce am spus despre noi. Peste de mare cu piure de cartof dulce și vita cu legume. Este greu de descris cât de bun a fost. Intre crusta peștelui acoperita cu ceapa verde mărunțita și piureul de dovleac e greu de ales. Vrem doar sa mulțumim bucătăriei!
Kitchen Market este locul unde nu ai senzația ca porțiile sunt mari dar când ajungi la desert pur și simplu ești ghiftuit. Putin câte putin se aduna și locul rămas pentru dulce este atât de mic. Suficient totuși pentru cea ce vei manca.
Un biscuite de ciocolata, pe care sunt așezate crema de ciocolata și caramel, alături de înghețata și bucăți de alune de pădure. Toate acoperite de o crusta de ciocolata. Finalul perfect al unei mese greu de uitat.
La Kitchen Market, energia Tel Aviv-ului, marea, soarele, valurile, se combina cu ingredientele proaspete și de calitate. Energia locului, ferestrele ce dau spre mare sau spre strada agitata, zâmbetul celor care te servesc, bucătăria deschisa te duc spre o experiența de neuitat nu spre o masa de prânz sau cina obișnuita.Este un restaurant de fițe dar nu pentru cum arata ci pentru mâncare. Daca ajungi în Tel Aviv, cu siguranța vei ajunge în port și în piața. Urca la etaj și încearcă gastronomia de vârf. Merita!