GASTRONOMIE

Ce mancam in Roma…

        La Roma te porti ca romanii nu ca românii!

        O fi Roma locul catre care duc toate drumurile dar de oriunde ai veni…tot trebuie sa mananci!De sete, nu e o problema pentru ca Roma e plina de fantani cu apa potabila, asa ca daca nu preferi cola sau berea esti asigurat in ceea ce priveste bauturile.Fireste ca daca stai pe la vreo terasa sau la un restaurant e cam…nu da bine…si trebuie sa cumperi un suc sau o bere dar pentru 4-5 euro o descurci.

        E clar ca te gandesti, fiind in Italia la paste, pizza, lasagna sau tiramisu…Te gandesti bine! Din gara Termini incepand esti asteptat in orice punct de interes cu pizza la felie la 3 euro.Bineee…pizza poti manca si ca un domn la Baffetto. Un restaurant traditional, o afacere de familie unde intri greu si iesi si mai greu pentru ca din 25 de feluri de pizza e imposibil sa nu gasesti macar una care sa-ti placa.Sau la Ponte e Parione, langa piata Navonna unde pentru maxim 10 euro mananci cea mai buna pizza la cuptor din viata ta!

pizza

        In Trastevere, pe stradutele stramte,numit si  cartierul vechi va recomand sa mergeti seara…este absolut minunat.Gasesti terase micute, unele cu doua trei mese si ai parte de toata atentia din lume…restaurante cochete si nu foarte scumpe… unde poti manca lasagna sau canelloni la cuptor.

trastevere-walking
Trastevere

lasagna

        Trecand la dulciuri Tiramisu este “must’ si inghetata…gelato. Cea mai buna pe care am mancat-o eu a fost la San Crispino langa Fontana di Trevi si pentru 5 euro am avut parte de doua cupe de inghetata cu un gust divin…

san-crispino-roma
san-crispino

Roma este un oras pe care enorm de multi l-am vazut, un oras unde traiesc multi romani. Noi am avut trei zile la Roma si mancarea nu a fost pe lista de prioritati. Stiu ca sunt multi care stiu mult mai bine despre ce si unde se mananca asa ca va invit sa va spuneti experientele. Ce putem manca si unde? Oricum e aproape sigur ca anul asta ajung iar in Roma deci mi-ar fi de folos si mie!

2 thoughts on “Ce mancam in Roma…

  • S a notat! E pe lista…

  • Vaaiiii….ce bine ca ai deschis subiectul, trebuie sa scriu despre asta…ultima data cad am fost in Roma am avut o experienta de neuitat!!!
    TREBUIE sa te duci la “Gelateria La Romana”, este prin topurile TripAdvisor si e celebra…si pe bune ca merita…e no comment!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *