Rambo ultima lupta

Rambo lupta pentru ultima data

Nu sunt de acord cu seriile interminabile si am si spus asta de multe ori doar ca ultimul Rambo mi-a depasit asteptarile. Cred ca “ultima lupta” se poriveste perfect ca titlu pentru acest film deoarece Silvester Stallone nu o sa mai aiba puterea de a lupta inca odata intr-un eventual film peste 3-5-7 ani. Deja are 73 de ani si chiar daca performanta din film, un rol extrem de atletic si fizic, inca este la nivel inalt, totusi Rambo prin excelenta este un film de actiune. Chiar si finalul este ca un ramas bun si un omagiu pentru acest personaj de legenda ce ne-a insotit pasii prin cinematografe pentru zeci de ani.

Rambo Last Blood, intrat in cinematografele din Romania cu numele Rambo – ultima lupta, este in ton cu zilele de astazi si o coincidenta bizara in apropiere de cazul Caracal. Un Rambo retras, aproape pensionar, intra in actiune contra unor traficanti mexicani de tinere. Si lucrurile, ca in fiecare film din serie, fara voia lui, degenereaza si o multime de oameni mor. Si buni si rai…

Este un film care te surprinde. Poate cel mai suprinzator dintre toate din serie. Evident ca legenda Rambo ucide o multime de dusmani in toate modurile posibile si imposibile, exploziile sunt prezente, armele de toate felurile dar… Este surprinzator pentru ca eram obisnuiti ca Rambo sa fie personajul pozitiv care ucidea din cauze nobile si-i salva la final pe cei nevinovati. De aceasta data insa, misiunea este alta si anume razbunarea. Iar felul in care se razbuna, scenele crude care il fac +15 si mai ales ceea ce simte eroul in acele clipe, il fac atipic. Il poti judeca cum iti doresti –  sadic, crud sau obsedat…insa nu o sa poti nega faptul ca satisfactia razbunarii este atat de omeneasca incat toti ne-o dorim!

Emotiile din Rambo – ultima lupta

Dincolo de actiune, daca privesti atent, este si un film emotionant prin temele prezente. De la traficul de fiinte la sacrificiu, de la naivitatea tineretii la legatura dintre un om retras si societatea din care face parte. Pentru ca sunt mai multe planuri pe care filmul se deruleaza. Retras si luptand cu propriile temeri, vedem un Rambo ce a gasit un echilibru intre traumele lasate de Vetnam si viata de astazi. O lupta zilnica cu proprii monstri, asa cum multi dintre noi, poate inconstient o facem. O alta parte este viata intunecata a celor care fac trafic de tinere si Mexicul este dezavantajat enorm ca destinatie turistica prin felul in care este prezentat. Scenele din Mexic sunt socante si realist prezentate, un pahar de bautura lasat nesupravegheat intarind legenda rapirilor.  Relatia cu parintii a unei tinere adolescente parasite care isi cauta explicatii despre trecutul sau este de asemenea  o tema importanta in film, aducand naivitatea acesteia alaturi de dorinta de a gasi un drum in viata, clarificand trecutul.

Rambo – ultima lupta este, cum spuneam, un film usor atipic fata de restul seriei. Adus in 2019. Au ramas in urma vechii dusmani de prin tarile ostile Americii si a adus ca personaje negative ceea ce America crede ca astazi sunt dusmanii. Un film republican as putea spune, ce ofera un nou inamic americanilor de rand. Evident ca “cei buni” castiga dar castiga cu pierderi si lasand urmari in viata lor. Este o schimbare pe care am observat-o in toata cinematografia americana in ultimul timp. Un trend ce duce scenariul spre victorie dar spre o victorie amara. Mult mai aproape de realitate.

Rambo ultima lupta, este un film bun! Rar ies dintr-o sala de cinema si spun convins “mi-a placut”. De data aceasta filmul m-a convins. Asa cu greselile sale. Cu frustrarea actiunilor din film, care in mod normal nu trebuiau sa se intample daca personajele ar fi fost mai atente. Viata in sine este un sir de esecuri individuale peste are reusim sa trecem sau cu care ne luptam in fiecare zi. Iar povestea fiecaruia nu e de succes mereu.

Silvester Stallone si-a luat ramas bun de la seria Rambo intr-un stil minunat. Sa-i multumim si noi pentru fiecare film din serie si sa ne inclinam in fata talentului sau si a puterii sale fizice de a face fata acestui rol la onorabila varsta de 73 de ani!

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?