FILME

The Gentlemen in cinematografe

The Gentlemen in cinematografe

The Gentlemen sau Gangsteri cu stil!

O gura de aer intre filmele cu supereroi, un film cu gangsteri in care nu apare nici macar un politist, un fir narativ povestit altfel, The Gentlemen a aparut in cinematografe si ai face bine sa te duci sa il vezi pentru ca o sa iti placa.

Actiunea se desfasoara in Anglia si acest lucru isi pune accentul pe intregul film. De la scenele de lupta care sunt extrem de diferite de bataile din filmele americane la personajele care apar in film. The Gentlemen este o colectie de actori grozavi! Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrel sunt cei care apar pe ecran si toti isi fac treaba minunat. Ba chiar Matthew McConaughey cred ca face cel mai bun rol al sau de pana acum.

The Gentelmen/Gangsteri cu stil spune povestea lui Mickey Pearson, un american stabilit in insula, unul dintre cei mai importanti dealeri de marijuana din Anglia, un dealer ce detine un monopol pentru aceasta marfa dar care isi pastreaza niste principii morale. Decizia de a iesi din afacerile cu droguri declanseaza un lant de evenimente ce se complica cu fiecare minut iar finalul nu iti este dezvaluit pana la ultima scena. O lupta pentru putere si bani in care sunt implicati de la mici infractori oana la servicii secrete. Iar leul trebuie sa dovedeasca faptul ca inca detine puterea de a fi rege! Guy Ritchie, dupa filme ca Alladin sau King Arthur, revine la ceea ce stie sa faca cel mai bine. Un film haios dar in acelasi timp plin de actiune.

Daca ai idee de viata din regat, o sa descoperi exact lucrurile pe care cei de acolo incearca sa le ascunda. Viata periculoasa din blocurile inalte ce sunt “in stapanirea” micilor infractori violenti, aristocratia scapatata ce incearca sa isi mentina stilul scump de viata facand orice pentru aceasta, internetul exploziv si invaziv, multitudinea etnica violenta si drogurile omniprezente in viata de zi cu zi, puterea uriasa a tabloidelor britanice si foamea de bani a acestora.

Dincolo de aceste aspecte, filml are un fir narativ mai rar si putin incalcit daca nu esti atent/a in permanenta. Legaturile intre personaje se fac destul de greu si povestea curge sarind de la o scena la alta. Cu urme de “fantezie” sau realitate a scenariului. Hugh Grant, cu accentul sau britanic ne arata ca poate intruchipa si un baiat rau nu doar personaje romantice iar Collin Farrel este pata de culoare din film cu acelasi accent britanic.

The Gentlmen/ Gangsteri cu stil, este o comedie neagra ce te va tine in scaun in cinematografe pentru aproape doua ore.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.