Triplu 9

Stii ce inseamna Triplu 9 ? Nu?

O sa aflii! Dar nu chiar de la inceput in poate cel mai bun film politist din acest secol… Triplu 9.

triplu 9

Filmul politist care m-a lasat cu gura cascata. Filmul la care am intuit 25% din actiune…

Nu, nu o sa iti povestesc actiunea filmului pentru ca ar fi pacat sa stii ce/cine/cum/de ce/cu cine. O sa iti dau cateva informatii pe care o sa le intelegi abia DUPA ce o sa vezi filmul.

Baietii buni combinati cu baieti rai, cu o rusoaica fatala si un schimb de focuri perpetuu. Nu ai idee cine si cum o sa moara in scena urmatoare. Dar mor…multi!

[youtube]https://youtu.be/JzUtr5sjRvU[/youtube]

    O sa ai pe ecran lumea de azi, din secolul 21, fara urme de judecati, fara a prezenta moralitati false sau adevarate, intr-o lume cu gangsteri, benzi de hispanici, politisti buni si rai, plati si datorii, un film unde inocenta este prezentata langa realitatea dura si plina de violenta. Lumea reala de azi. Cruda, plina de tentatii dar cu franturi de lucruri care iti sunt aproape. Familia, onoarea sunt alaturate razbunarii, lacomiei sau violentei intr-un contrast izbitor. Plin de umbre, filmat in viteza, te duce din scaun pe strada si te transpune aproape in unul dintre personaje. Esti alaturi de actori prin viteza cadrelor si prin realitatea prezentarii scenelor si a personajelor. Si filmul nu are pretentia sa emita judecati de valoare. Cei buni si cei rai nu exista. Exista un melanj in care eroii sunt buni si rai pe rand, in functie de moment si interes. Ca in realitate. Cum esti si tu cum sunt si eu…

   Regizorul John Hillcoat a adus alaturi nume mari si bine a facut. Ti-o imaginezi pe suava Kate Winslet din Titanic in rolul unei rusoaice dure? Da, ma rog…pe Woody Harrelson ti-l poti imagina in rolul pe care il are (il ador pe actorul asta). Ai vazut “12 ani de sclavie”? Chiwetelu Umeadi Ejiofor e cel putin la fel de bun ca in filmul acela. Interstelar sau Good Will Hunting le-ai vazut? Casey Affleck  nu mesteca guma in filmele alea cum o face aici. In scenariu este omul nepotrivit aflat in locul si momentul nepotrivit… Insa poate cel mai bun rol il face Clifton Collins Jr. in persoana detectivului  Franco Rodriguez. Distributia e geniala si sincer in afara de Kate nu vad alti actori in locul celor care joaca.

Filmul?

   Actiunea este previzibila in primele 15 minute. Apoi se alege praful de toate scenariile tale. Nimic nu merge cum crezi si habar nu ai cine scapa si cine moare. Surprizele se tin lant pana in ultima clipa! Nu o sa stii nici dupa generic de ce… Nu o sa stii nici daca chiar toti au murit. Nu este un happy end dar gustul american ramane. O sa stii insa ca shit happens si ca poti intra intr-un bucluc cat casa fara sa iti dai seama. Ca fiecare pas te poate duce mai aproape de dezastru. Si ca uneori nimic nu te poate salva…

Nu rata probabil cel mai bun film politist din ultimii ani.Du-te sa il vezi si apoi spune-mi parerea ta.

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?