FILME

Pasagerii – de azi pe marele ecran

Pasagerii, un film de vazut.

Am vazut Pasagerii si toate asteptarile au fost recompensate. Este un film de vazut. Un SF diferit in care nu exista extraterestrii ci doar oameni ajunsi intr-un moment tehnologic mult mai evoluat dar cu aceleasi aspiratii ca noi cei de azi sau ca cei din urma noastra. Intre atata tehnologie, firea umana este aceeasi. Avem aceleasi nevoi!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HGJiZgpnhVQ[/youtube]

Este un film de aventura SF si e firesc sa aiba scene de actiune dar o sa recunosti daca te uiti cu atentie cateva clisee. Cel al singuratatii din Robinson Crusoe, dragostea impartasita din orice film de dragoste, tradarea, actiunea si eroul salvator care isi sacrifica viata pentru ca ceilalti sa traiasca dar o sa ai parte si de un final surprinzator si interesant.

Jennifer Lawrence si  Chris Pratt fac doua roluri minunate si se completeaza unul pe celalalt. Scena cu bataia mancata in pat mi s-a parut extrem de reala si intensa. Umana si fireasca.

Filmul pe super scurt

Filmul ne descrie o calatorie catre o planeta indepartata, colonizata de oameni. Din cauza unei defectiuni, doi dintre miile de pasageri aflati la bordul navei spatiale  se trezesc din starea indusa de somn mai devreme decat era planificat.

pasagerii

Pasagerii aduce in discutie teme batatorite dar le expune intr-un stil proaspat. Mai mult decat un film banal iti da multe de gandit. Colonizarea unei lumi noi si cine are de castigat din acest lucru. Sacrificiile facute de cei care se aventureaza in aceasta calatorie. Singuratatea si lucrurile pe care te determina sa le faci. Tradarea si sacrificiul. Dragostea si pierderea ei. Unde gasesti fericirea si cautarea ei. Planificarea vietii si momentul in care totul se schimba. Scopul pe care ti-l alegi si schimbul pe care viata ti-l ofera. Complexul unui copil  cu parinti celebri.

Multe nu-i asa? O sa trebuiasca sa fii atent/a si sa descoperi fiecare dintre aceste lectii.

Dincolo de subiect, filmul are efecte speciale superbe. Este amuzant si chiar daca este sarac in personaje, fiecare isi joaca rolul perfect. Pana si roboteii care se plimba pe jos sau tonomatul cu micul dejun devin personaje cu personalitati. Fara a aduce in discutie un barman android, discret, amuzant si profesionist pana in maduva firelor.

Pasagerii, este filmul de sfarsit de saptamana. Multumeste si baiatul de 12 ani din tine fascinat de nave spatiale si adolescentul indragostit si omul matur responsabil. Multumeste si domnisoara/doamna romantica si domnisoara/doamna tradata si furioasa. Nu prea vad un Pasagerii 2 pentru ca nu exista o continuare fireasca a povestii dar este suficient acesta.

Daca iti doresti o seara placuta, in care sa te simti bine, sa uti pentru aproape doua ore de griji. Sa razi, sa te amuzi, sa stai cu inima mica dar si sa banuiesti finalul, Pasagerii este ceea ce cauti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *