Hai la Chisinau cu Air Moldova. Sa redescoperim Moldova.

Air Moldova reincepe cursele intre capitalele Romaniei si Moldovei

capitala-republicii-moldova-chisinau

Idee de city break! Chisinau.

In timp, calatorii din Romania au inceput sa caute tot mai mult city break-urile. Acele doua/trei zile petrecute intr-un oras, timp in care descoperi cultura, arhitectura si oamenii de acolo. Am vazut zeci de orase din vest, a venit momentul sa ne indreptam si spre alte zone mai putin calatorite pana acum. Unul dintre cele mai ofertante orase, aflate atat de aproape de noi este capitala Republicii Moldova – Chisinau. Cu aproape 800.000 de locuitori, “orasul din piatra alba” supranumit asa datorita nenumaratelor cladiri construite din piatra de calcar ofera o multitudine de obiective turistice. Printre muzeele si parcurile din oras, isi fac loc si Biserica de lemn, Catedrala metropolitană cu Arcul de Triumf. Mancarea buna, oamenii calzi, preturile scazute, vinurile grozave, dulciurile Bucuria si apropierea de Romania fac din Chisinau o destinatie accesibila si interesanta.

Si daca timpul iti permite du mai departe calatoria ta. Aproape de Chisinau o sa gasesti locuri incantatoare. La doar 10 km de Chisinau ajungi la Cricova. Este “un oras subteran” este ” orașul stropilor de soare”. Combinatul de vinuri Cricova are 60 de ani de existenta si o istorie interesanta. Aici o sa regasiti colectia de vinuri a Republicii Moldova. 20 de milioane de litri de vin sunt depozitate in beciurile care ajung pana la 100 de metri adancime si insumeaza aproximativ 70 de km. Te plimbi cu trenuletul sau chiar cu masina si aproape fiecare soi de struguri are propria stradă. Este unic in lume si a fost vizitat de personalitati de-a lungul timpului. Astfel Angela Merkel, John Kerry sau Traian Basescu au mers de-a lungul galeriilor si au degustat din vinuri. Este un “must” al obiectivelor turistice din Moldova.

cricova

galerii-cricova

La doar 8 km de aeroportul Chisinau, echivalentul a 15 minute de mers cu taxiul, se afla o alta locatie superba, din aceeasi categorie cu cea de mai sus, fiind o escapada perfecta pentru pasagerii care zboara cu escala de 3-5 ore prin Chisinau. Renumita si ea, intrata in cartea recordurilor pentru colectia de  peste 1,5 milioane de sticle de colecție, astazi complexul de galerii (pivnițe) de la Mileștii Mici este la rândul său cel mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți. Unul dintre cei mai cunoscuti calatori ai lumii, David Been a realizat un material despre Milestii Mici.

[youtube]https://youtu.be/PwCv7if2apQ[/youtube]

Asadar, nu te rezuma la un city break. Daca poti, intra mai mult in inima acestei tari grozav de primitoare si de frumoasa. Merita.

Bucuresti – Chisinau si retur

Air Moldova relanseaza incepand cu 19 decembrie cursele regulate intre Bucuresti si Chisinau. Pentru ca in tara noastra sunt foarte multi cetateni din Republica Moldova, o asemenea cursa isi gaseste justificarea. Doar 40 de minute de zbor comod si confortabil, inlocuiesc orele nesfarsite de mers cu masina.

Cursa București-Chișinău va fi operată cu o frecvență de 6 ori pe săptămână, în conformitate cu următorul orar de zbor:logo-air-moldova

  • În zilele de luni, marți, miercuri, joi:
    -Decolare din Chișinău 07:00; aterizare în București 07:50
    -Decolare din București 09:00; aterizare în Chișinău 09:50
  • În zilele de vineri și duminică:
    -Decolare din Chișinău 20:10; aterizare în București 21:00
    -Decolare din București 21:50; aterizare în Chișinău 22:40

Preturile extrem de competitive sunt si ele unul dintre avantajele alegerii acestei modalitati de transport. Astfel, prețurile pe această cursă încep de la 55 euro pentru biletele într-o direcție și de la 99 euro, pentru biletele tur-retur, cu toate taxele incluse.

Aeronava care va deservi cursa este un Embraer 190, configurată cu 96 locuri în clasa Economy şi 5 locuri în clasa Business asigurand astfel confortul calatoriei.air-moldova

Aeroportul din Chisinau isi propune sa devina in perioada urmatoare un hub important catre Europa  si Federatia Rusa. Pe lângă cursele directe, Air Moldova oferă conexiuni comode la prețuri atractive pentru pasagerii care călătoresc din București spre alte destinații prin aeroportul Chișinău. Astfel pasagerii pot economisi bani și timp călătorind ieftin din București spre Federația Rusă ( Moscova, Sankt-Petersburg, Krasnodar ) sau spre Europa  ( Dublin, Londra, Barcelona, Paris, Lisabona, Milano, Torino, Florenta, Roma, etc .) Un alt avantaj al acestei oferte este bagajul de cală gratuit inclus pentru zborurile transfer care se conectează prin Chișinău, care de altfel este un aeroport foarte comod si preferat de catre pasagerii tranzit mai ales pentru duty free-ul ofertant.

Ca un exemplu de pret foarte accesibil si poate ca o idee de viitoare calatorie, prețul minim pentru un bilet într-o direcție pe destinația București-Chișinău-Moscova este de 119 euro, iar tur-retur 190 euro, taxele și bagajul fiind incluse. Asta este un drum pe care in viitorul apropiat o sa il facem si noi. Trebuie! De asemenea, prețul minim pentru un bilet într-o direcție pe destinația București-Chișinău-Sankt-Petersburg este de 150 euro, iar tur-retur 211 euro, taxele si  bagajul fiind incluse.

[youtube]https://youtu.be/gvMqQGIHbI0[/youtube]

Compania Air Moldova operează zboruri directe spre 26 de destinaţii precum: Atena, Barcelona, Bologna, Bruxelles, București, Dublin, Florenţa, Frankfurt, Istanbul, Heraklion, Krasnodar, Larnaca, Lisabona, Londra, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Veneția, Verona, Viena, Sankt-Petersburg și Torino la care se adaugă cursele sezoniere – Tivat si Corfu.

Pe perioada zborurilor Air Moldova, pasagerilor li se oferă gratuit mancare, indiferent de clasa de deservire. De asemenea, acestia pot servi băuturi racoritoare sau pot degusta vinurile moldoveneşti.

Biletele pentru oricare dintre cursele enumerate, pot fi procurate online pe site-ul companiei www.airmoldova.md precum şi la agenţiile autorizate din ţară şi de peste hotare.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?