Observatorul de fauna Bunea

Observatorul de fauna de la Bunea – in inima Carpaților

Lumea se schimba si odată cu ea si felul in care înțelegem turismul si ne petrecem vacantele. Dincolo de turismul de masa, regăsim un turism mai puțin vizibil care însă este cu siguranța cel mai prietenos cu natura de pana acum. Acest gen de turism noninvaziv este reprezentat si de Observatorul de fauna de la Bunea.

Observatorul de fauna de la Bunea este in principiu o cabana situata in inima pădurii, in Munții Făgăraș, o cabana ce poate găzdui până la 6 persoane pentru ca are 2 dormitoare (unul cu pat dublu, iar celălalt cu 4 paturi supraetajate) de unde poți vedea diferite animale sălbatice in medul lor natural. Cazarea aici nu înseamnă luxul de la un resort/hotel de cinci stele  ci oportunitatea de a te apropia de natura si de animalele sălbatice in locul unde trăiesc, fără a interveni in vreun fel in viata lor.

Observator-fauna-Bunea

Cabana este situata deasupra lacului Pecineagu, cu o vedere spectaculoasă asupra Munților Făgăraș și Iezer-Păpușa si oferă pe lângă sălbăticia si frumusețea naturii înconjurătoare si confortul civilizației moderne.

 • Paturi confortabile (un pat dublu și 4 paturi supraetajate), așternuturi
 • Bucătărie complet utilată
 • Șemineu rustic
 • Cameră de luat masa
 • Toaletă, duș solar, chiuvetă cu apă curentă, articole de toaletă gratuite, prosoape
 • Ferestre mari pentru vizionarea și fotografierea animalelor sălbatice (ferestre suplimentare pentru camere profesionale)
 • Papuci de casă
 • Pelerine de ploaie
 • Echipamente pentru observare faună: binoclu și telescop
 • Ghiduri: păsări, mamifere, plante și alte broșuri relevante
 • Registru de evidență a faunei sălbatice (notând animalele pe care le vedeți, ajutați și echipa noastră de monitorizare a faunei)
 • Aer proaspăt, liniște, confort și siguranță

Experiența de aici este una de tip all inclusive dar diferita de conceptul cu care sunteți obișnuiți la marile resorturi ale lumii.  Este o experiență unică în viață ce vă va duce în locuri îndepărtate unde se află cea mai extinsă pădure nefragmentată din Europa fiind un pachet ce cuprinde  – cazare cu pensiune completă, transport local pe Valea Dâmboviței, ghid specializat, alimente și băuturi organice, astfel încât să vă puteți bucura de o călătorie premium în sălbăticie.

Pe lângă cazarea in acest spațiu inedit si deosebit, o vacanta aici iți oferă si posibilitatea de a participa la diverse excursii in timpul zilei pentru a recunoaște urmele animalelor sălbatice, pentru a admira peisajul superb si pentru a va bucura de liniștea si răcoarea unei păduri de fagi seculari. Pentru siguranța maxima, veti fi sunt insotiti de un ghid autorizat si specializat iar daca sunteți norocoși aveți ocazia să apară animale sălbatice, cum ar fi urși, râși, lupi, cerbi, căprioare sau zimbri (recent reintroduși în pădurile din Munții Făgăraș.

observator fauna Bunea

observator fauna Bunea

O rezervare a unei vacante la Observatorul de fauna din Bunea aduce următoarele servicii:

 • Cazare la observatorul Bunea
 • Pensiune completă (mic dejun, prânz, cină) pregătite din produse locale și organice
 • Transport local pe Valea Dâmboviței și/sau transfer cu pluta electrică (în funcție de vreme și disponibilitate)
 • Ghid autorizat și specializat
 • Excursii ghidate în Munții Făgăraș

Observatorul de fauna de la Bunea este amplasat intr-un culoar de trecere naturala a animalelor  si se așteaptă apariția lor naturala prin zona. Este cu adevărat turismul eco si nicidecum făcut doar pentru a incasa bani. De altfel, observatorul este parte a unui proiect al Fundației Conservation Carpathia, organizație ce are in dreptul sau reușite minunate in ceea ce privește  crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială în sudul Carpaților românești precum si a unei economii verzi în jurul Munților Făgăraș, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Mai mult, profiturile înregistrate în urma acestor rezervări sunt direcționate către acțiunile de conservare ale Fundației Conservation Carpathia.

Bunea-observator-fauna

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.