DE STIUT!

Nu bătrâni, seniori!

Învățăm încet încet, să ne respectăm parinții și bunicii! Seniorii!

     Ambii mei părinți sunt pensionari, lucru valabil probabil într-o grămadă de familii. Mama soției mele este pensionară deasemenea… Azi cotrobăind prin e mail mi-a atras atenția unul de la Prestige Tours. Nu e un advertorial, deci sunt liber să scriu ce-mi trece prin cap. De un timp încoace am început să văd fel de fel de oferte pentru seniori. Pensionarii de acum, cei care ne-au făcut mari și frumoși și deștepți. Cei pentru care nu avem timp la telefon decât rareori pentru că suntem “foarte ocupați” cu prostiile noastre de zi cu zi. Atât de tare ocupați încât uneori ajungem să-i ignorăm.

doua maini

   Am deschis e-mailul și surprinzător am găsit niște oferte destul de bune, adaptate celor care sunt mai în vârstă. Astfel încât să aibă tot ce își doresc, să vadă locuri noi și sa fie și în siguranță. Ce mi-a plăcut însă în mod deosebit a fost posibilitatea de a cumpara un bilet la același preț și însoțitorul, chiar daca nu are +55 ani. Sunt multe persoane în vârstă singure care nu au cu cine merge într-o asemenea vacanță și ideea este grozavă. Acum, nu spun că ei au inventat roata, că e primul program de genul ăsta…pur și simplu mă bucur când văd ca primesc atenție cei în vîrstă și chiar dacă este o afacere într-un final ma simt un pic mai ușurat eu ca persoană pentru greșelile mele, știute sau neștiute, pe care le-am facut alor mei. Uite că avem grijă de voi!

Comunicatul ( scurtat ) zice așa :

Pachetele de vacanță pentru seniori (+55 ani) pot fi cumpărate din această lună în toate agențiile partenere Prestige Tours, tarifele pornind de la 363 €/persoana pentru un sejur de 7 zile în Cipru. Anul acesta, destinațiile disponibile publicului român la tarife speciale sunt Cipru, Dubai, Lisabona și Costa del Sol, Rhodos, Creta, Kos și Corfu. Pachetele de sejur destinate seniorilor sunt adaptate nevoilor și dorințelor lor și au reduceri substantiale față de cele ale pachetelor achiziționate în afara acestor oferte.

Pe lângă reducerile substanțiale la pachetele pentru Cipru, Dubai, Lisabona și Costa del Sol, seniorii beneficiază și de alte bonusuri. În lunile septembrie-octombrie, clienții (55+) care achiziționează pachete de vacanță de la Prestige Tours primesc o consultație și un periaj profesional gratuit de la Clinica 24/7 din centrul capitalei, pentru un zâmbet fără griji în pozele de vacanță.

Un alt avantaj al acestor programe îl reprezintă faptul că o persoană în vârstă poate călători împreună cu un adult sub 55 de ani, prețul pachetului acestuia din urmă fiind identic cu al seniorului. Destinațiile preferate de seniori sunt cele cu temperaturi blânde, cu multiple posibilități de relaxare și promenade largi pentru plimbare. 

Pentru a veni în sprijinul clienților noștri am pregătit un număr de contact special pentru seniorii care vor mai multe informații despre programele pe care le derulăm, 0735SENIORI, respectiv o adresă de e-mail seniori@prestigetours.ro.

          Dacă ar fi să mă întrebe cineva, eu aș crede că cei care pot merge cu acest program au nevoie de o consiliere specială. Unii nu știu ce înseamnă acest lucru, unii nici nu au auzit că există așa ceva. Unii sunt prea comozi să meargă la o agenție… Ar trebui cineva care să le arate că se poate călători și la vîrsta lor! Să meargă la ei acasă și să le vorbească. Chiar dacă din 100 ar cumpăra unul singur pentru că pensiile sunt mici și ei cheltuiesc banii mai mult pe medicamente, tot ar fi fericiți pentru atenția pe care ar primi-o! Vă întreb pe voi dacă seniorii din familia voastră călătoresc. Știu de aceste programe? Vă faceți timp să mergeți cu ei la o agenție dacă vă cer asta? Le-ați oferi un asemenea cadou? Și…da, noi deja am făcut ceva de genul ăsta pentru unul dintre părinții noștri. A fost o surpriză și în aeroport a început să plângă…Mi-a fost drag să fac asta chiar dacă mi-e soacră 😉

2 thoughts on “Nu bătrâni, seniori!

 • foarte frumos. O sa te contactez pe email Lavinia

 • Serafimciuc Claudia-Lavinia

  Am intalnit si seniori fericiti!
  La sfarsitul verii am avut placuta experienta de a calatori cu un grup de seniori. Parerile preconcepute si ideile despre oamenii cu tample albe in concediu in afara tarii ti se pot spulbera ca un sul de zapada lovit napraznic de cupa unui excavator. Pur si simplu astfel de idei se naruie dupa cateva minute petrecute in compania lor.
  Vacanta ne-am petrecut-o in Creta, drumul catre insula facandu-l cu avionul, iar intoarcerea in tara petrecandu-se cu autocarul pe ruta Creta-Albania-Macedonia-Bulgaria-Romania, cu o noapte de cazare la Skopje.
  Sederea a fost extrem de placuta, iar experientele traite alaturi de seniori au ramas de neuitat. Ei bine, seniorii au stiut intotdeauna sa-si ceara drepturile inscrise in contract, avand in vedere ca uneori se incerca sa se treaca subtil peste vreo excursie gratuita sau peste vreo seara greceasca cu libera intrare. Seniorii au stiut sa se distreze la maxim absolut in fiecare seara tematica, afisand eleganta atat in comportament cat si in tinuta. Tot seniorii au destins atmosfera la piscina si au stiut sa trateze cu umor si cu epigrame neprafuite situatiile nu tocmai placute, pentru ca mai sunt si astfel de momente in vacanta. Si nu in ultimul rand, seniorii s-au dovedit a fi mult mai rezistenti decat cei sub 40 de ani din grup. Spun acest lucru pentru ca nu-i usor sa mergi cu autocarul spre tara timp de doua zile. Paradoxul a fost ca pe ei nu i-am vazut dormind sau intinsi pe scaune intr-o motaiala permanenta, asa cum noi, “neseniorii”, o faceam deja dupa cateva ore de mers cu autocarul.
  Cat priveste intrebarea de la finalul articolului, raspunsul este afirmativ. Da, mi-as trimite mama intr-o astfel de excursie, daca ar fi sanatoasa si daca nu ar fi dependenta de mine. As sti sigur ca, in afara emotiilor inerente, ar fi o experienta placuta pentru ea si si-ar gasi intr-o astfel de calatorie prieteni pe viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *