Multă speranță, mare dezamăgire…

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

Nu degeaba se spune că înțelepciunea populară nu are granițe si nici timp. Proverbul acesta  se aplică timpurilor in care trăim perfect! Nu sunt vreun mare analist politic dar nu ai cum să nu vezi lucrurile din jurul tău si să nu le judeci. Ceea ce se întâmpla astazi, îmi amintește de anul in care Dragnea si-a dat jos doi sau trei Prim Miniștrii!

Pe zi ce trece, speranțele puse intr-o “Romanie nor-ma-la” pe bune si nu doar declarativa se sting. Fiecare zi ce trece aduce noi scandaluri si noi bâlbe din partea celor care au tot susținut ani de zile ca daca ei vor conduce, lucrurile se vor schimba. Da, e adevărat…pare ca se schimba. Doar ca in rău!

Nimeni nu contesta ca vremurile sunt grele, ca timpurile de astăzi nu sunt obișnuite dar tocmai pentru ca e așa, pretențiile de la cei care ne conduc astăzi sunt mai mari decât de la cei ce ne conduceau pe vremuri. Pentru Colectiv, un Prim Ministru si-a dat demisia. Pentru trei spitale ( Piatra Neamț, Bals si mai nou Victor Babes ) unde au murit in total vreo 35-40 de bolnavi, arși de vii, nu numai ca nimeni nu si-a dat demisia dar nici măcar nu stim cine a fost de vina!

Un Președinte care ca de obicei, când lucrurile scapă de sub control dispare sau merge la schi, un Prim Ministru nebăgat in seama de cei care nu fac parte din PNL, un Ministru al sănătății care e popular doar in bula lui de pe facebook, mai nou o doamna secretar de stat ce își dorește brățări pentru cei vaccinați sau nevaccinați si care publica in Monitorul Oficial legi de care știe doar dansa. Spital evacuat in plina noapte ( noaptea ca hoții, va amintiți? ) cu forța. Un Ministru al Muncii ce nu doar ca nu respecta legi in vigoare ce prevăd creșterea ci își dorește sa scadă salariile bugetarilor printre care evident ca sunt si medicii. Un Ministru de Finanțe ce practic doar împrumuta Romania, fără a direcționa banii către cei care suferă din cauza pandemiei. Autostrăzi care au ajuns la A8 pe hârtie, noi nefinalizând nici măcar A-4. Dezamăgire pe toate planurile si luminița din tunel pare ca e trenul…

Sa amintim si despre faptul ca cele 80 de miliarde de euro de la UE, devenite 31 in timp apoi doar 50% restul fiind împrumut, practic nu vor fi pentru ca nu exista o unitate in cadrul Uniunii Europene in ceea ce privește aceasta măsura deci banii nu exista! Au fost însă grozavi in campania electorala, acum neavând mare importanta!

O continua învrăjbire intre bugetari si privați, ca si cum nu e elementar faptul ca unii nu pot fără alții. In loc de masuri concrete care sa ajute mediul privat si masuri concrete care sa corecteze greșelile din aparatul bugetar ni se servesc motive de certuri intre parți ale societății. Nimic despre cum sa fie bine pentru ambele parți ci doar despre cum sa fie rău si pentru ceilalți. O gândire negativa de genul “sa moara si capra lui”.

Si cate ar mai fi de spus…

Nu duc dorul celor care au trecut, nu mi-am pus mari speranțe in cei ce au venit. Este clar ca Romania nor-ma-la este doar un slogan electoral. Pana acum se vede la suprafață ca nu sunt hoți ci doar incompetenți dar încă nu stim prea multe si poate peste ani vom afla cum si cei care astăzi ne conduc, si-au văzut interesele si vom vedea cum unii dintre ei vor ajunge prin tribunale. Băsescu este exemplul perfect de persoana care “ne dorea binele” si chiar ni l-a luat! Nu va așteptați sa se schimbe mare lucru in tara asta amărâtă. Pentru mine este absolut clar că, nici ăștia nu sunt oamenii potriviți ci doar niște oportuniști care și-au așteptat rândul prea mult și acum vor să recupereze timpul pierdut.

Am mers la pomul lăudat cu sacul si acesta are puține fructe, mare parte din ele fiind stricate…

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?