LUMEA MAREAMERICA DE NORD

Miami Beach – plaja pe care toti vor sa ajunga

Miami Beach – visul unei veri toride

Cine nu isi doreste sa ajunga la Miami Beach macar o data in viata? Sa faca plaja pe nisipul alb si o baie in Oceanul Atlantic. Anul acesta a fost anul norocos in care am decis sa mergem in Florida si sa stam cateva zile si in Miami si astfel am reusit sa descoperim si renumita plaja de aici.

Dar sa va spun la inceput cateva lucruri despre Miami, cel mai cunoscut oras din Florida. Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o la Miami Beach, mai exact, South Beach unde am si fost cazati. Este o zona destul de extinsa, se continua cu Hollywood si Fort Lauderdale si nu am fi putut sa o acoperim in intregime, asa ca ne-am multumit cu zona de sud si bine am facut! Cladiri construite in stilul Art Deco, plaja mare, intinsa si frumos amenajata, baruri si magazine din plin. Biletele de autobuz din Miami Beach catre Downtown costa 2.5 USD si se ajunge in maxim 20 de minute, asa ca va sfatuim sa folositi mijloacele de transport in comun. De asemena, in zona sunt autobuze care fac transport intre Miami Sud si Miami Nord si sunt gratis.

In prima zi am parcus cam un kilometru pe plaja, am trecut pe Ocean’s Drive si ne-am oprit la Finnegan’s Way pentru a lua micul dejun. Un bar “aproape” Irlandez si spun aproape pentru ca au ratat un “N” din Guinness, dar in afara de asta, il recomandam cu placere, mancarea si bauturile au fost foarte bune. Micul dejun al campionilor a costat 12 USD de fiecare si inca 8 USD pentru o bere de 750 de ml.

Daca ati vazut filmul Bad Boys 3 cu Will Smith, sa stiti ca aici au fost filmate o parte din secventele din film. Am facut o plimbarea catre stiudioul de tatuaje Love Hate, prezentat pe Discovery in emisiunea Miami Ink dar l-am gasit si pe cel preferat de localnici . Pretul de pornire pentru un tatuaj este 250 de dolari, indiferent de marime, iar pentru unele mai mari si mai complexe, trebuie programare evident.

South Beach Miami este o zona aparte de orasul Miami si este o peninsula de-a lungul orasului. Ca sa ajungi in oras din South Beach ar trebui sa schimbi 2 autobuze si sa faci mai bine de o ora. Cu un taxi faci cam 15-20 de minute, poate si mai mult daca e trafic, si costa 25-30 de dolari pe segment.

In prezent Miami Beach are pste 730 de cladiri art deco, toate protejate prin lege si partea buna este ca pe langa cele originale, construite in anii ’30 – ’40, acum au aparut si noile cladiri art deco, construite prin anii 2000, care respecta aceleasi standarde art deco. Dar asta in partea de sud. Partea de nord este total diferita dupa cum o sa vedeti.

Plaja este  foarte lată, străjuită de dune de nisip acoperite cu vegetație. Intrarea pe plajă se face pe mici alei printre dune, iar salvamarii, cum ii vedeti in filme, sunt cocoțați în căsuțele colorate de pe plajă, la datorie, cu ochii pe turiștii neascultători ce se avântă în valurile oceanului.

Intre Ocen’s Drive si plaja este o zona cu verdeata si multi palmieri, foarte bine intretinuta si ingrijita si sunt multe banci unde va puteti odihni.

Cele mai importante bulevarde din Miami Beach sunt Ocean Drive, Collins Avenue și Washington Avenue.  Miami Beach nu este nici pe departe un loc retras, atrăgând în fiecare an în jur de 14 milioane de vizitatori. Cele mai reprezentative clădiri în acest stil de pe Ocean Drive sunt Colony Hotel care este cel mai fotografiat hotel  și Casa Casuriana (fostă rezidență a celebrului designer Gianni Versace și locul în care acesta a fost asasinat în iulie, 1997). Este absolut impresionanta si mi-ar fi placut sa o vad pe dinauntru. Data viitoare nu o ratez.

Peste tot auzi limba spaniola, si imi place maxim deoarece pot intelege tot, de vorbit insa din pacate mai putin.Dare exersez si o sa pot mai mult. Cand am intrat pe aleea spre plaja am vazut un vanzator de bijuterii hand made, parea american dar vorbea spaniola foarte bine cand ne-a abordat. a crezut ca suntem spanioli dar cand i-am spus ca suntem romani a intrebat daca suntem tigani si unde ne este calul. Funny, cine stie de unde auzise atatea povesti despre romani dar este clar ca s-a intersectat cu niste romi la un moment dat si asta i-a ramas in minte despre Romania. Pun pariu ca nici nu stia unde se afla tara noastra daca il intrebam.

Dar sa va zic cum a fost la plaja, am stat pe prosop desi aveam scaune de la hotelul nostru. Majoritatea hotelurilor din zona au partea lor de scaune pentru oaspetii hotelului. Apa foarte curata si foarte foarte calda pentru luna septembrie. Intrarea este lina si nu sunt deloc pietre, sa tot faci baie. Pe plaja sunt foarte multe pasari mici care seamana cu pescarusii in miniatura. Le-am dat si noi ceva de mancare si nu puteam sa mai scapam de ele.

Am fost si dimineata sa vedem rasaritul dar nu am avut noroc caci era innorat. Nu am vazut nicaieri nori asa de pufosi si interesanti ca in Miami. Dimineata plouase dar fin si putin,  asa cum este ploaia in Miami. Nisipul nu a ramas ud, in  ultima zi am prins o o ploicica mai mare dar apa era foarte calda si placut sa inoti, nu simteam o atmosfera incarcata. plaja era plina, probabil sunt obisnuiti cu vremea capricioasa. Este umiditate si daca nu esti obisnuit la inceput iti este cam greu cu caldura, imi imaginez cum este in lunile de vara.

In ultima zi a noastra in Miami ne-am decis sa dam o tura si in partea de nord a plajei Miami Beach mai ales ca era in drumul nostru. Aveam zbor spre Las vegas de la Fort Lauderdale.  Partea de Nord a plajei este diferita de sud, aici se afla hotelurile de lux ale lui Donald Trump, Porsche Tour unde masinile sunt ridicate pe o platforma in mijlocul cladirii direct in dreptul apartamentului proprietarului. Este o zona total diferita de partea unde am stat noi. Mult mai moderna si cu blocuri si hoteluri foarte inalte.

Plaja din Miami este etalonul plajelor din lumea larga si termen de comparatie. “Ca in Miami” se zice despre multe zone de litoral din lume dar originalul ramane cel mai frumos!